Nu de handelsoorlog tussen China en de VS er voor zorgt dat Huawei en Honor geremd worden in het uitbrengen van nieuwe producten, laat Google in Turkije zien hoe belangrijk haar licenties zijn. Turkse consumenten krijgen zelfs geen updates meer op verkochte Androids.

Deze beslissing is het gevolg van een ruzie tussen Google en de Russische zoekmachine Yandex die eveneens populair is in Rusland. Google werd verplicht om Turkse gebruikers de keuze te geven de standaard zoekmachine te verruilen voor die van Yandex. Google zou haar marktpositie misbruiken. Google werd een boete opgelegd die ieder dag oploopt, zolang Google geen aanpassingen in haar Android software maakt.

Als zodanig, heeft Google besloten de Turkse markt niet meer met haar licenties te bedienen. Android smartphones bestemd voor het land, worden niet langer voorzien van Google Mobile Services. Dus Google Play, Gmail, Google Maps en andere diensten zullen niet meer aanwezig zijn. Apps die gebruik maken van de API’s in Google Mobile Services zullen deels, of geheel niet meer werken.

Smartphones die al verkocht zijn en in de winkel liggen, blijven gebruik maken van Google Mobile Services. Maar het lijkt erop dat Google haar Android updates voor Turkije voor nu heeft geschrapt. Op deze manier lijkt Google de druk op de lokale politiek op te willen voeren.

Het is een opvallende keuze van Google. Het bedrijf lijkt haar strijd nu over de rug van de Turkse consument te willen voeren.

Via GSM Arena.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.