Xiaomi Redmi komt ook met TV’s

Xiaomi bestaat inmiddels uit heel wat kleinere bedrijven. Één daarvan, de producent van Redmi smartphones, gaat nu ook TV’s maken. Daarbij volgt het de strategie van Huawei, Honor en OnePlus. Die lieten eerder al eigen Smart TV’s zien.

Redmi is niet de eerste stap van Xiaomi in TV land. Eerder kwamen er al TV’s op de markt met het Mi logo erop. Die werden vooral voor de Chinese markt ontwikkeld. Met haar Mi TV’s zou Xiaomi al marktleider zijn in China.

Xiaomi Redmi TV

De topper van het merk zal de Redmi TV 70 worden. Een 70 inch LED TV. Hoewel de producent banden heeft met Google, kiest het toch niet voor Android TV. In plaats daarvan zal het toestel draaien op iets dat PatchWall is genoemd.

De TV wordt geleverd met een bluetooth afstandsbediening. Hiermee roep je ook de slimme assistent op. In dit geval XiaoAI, de slimme assistent van Xiaomi zelf.

Achter de enorme 4K beeldplaat, ligt een AMlogic chipset. Het gaat om een 64-bit octacore chipset met 2Gb werkgeheugen. Daarnaast krijg je 16GB opslagruimte op de TV zelf.

Ook Redmi kiest er voor nu voor nog niet naar Europa te komen. Het toestel, dat omgerekend onder de €500 blijft, zal voorlopig alleen in China aan de man worden gebracht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram