Review: Titans (DVD)

Titans Seizoen 1 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Met DC Comics zet Warner Bros. al een tijdje de rauwere superheldenfilms neer. Met de series is het niet anders. Vooral in Titans. Het verhaal van detective Dick Greyson, de originele Robin, brengt hem op hetzelfde pad als de andere Titans.

DC Universe vs. Arrowverse

Met Titans, stappen de makers achter de serie uit het Arrowverse. Het universum dat werd gestart met de serie Arrow. Dat superhelden universum werd al snel aangevuld met The Flash, Constatine, Legends of Tomorrow, Supergirl, Vixen, Freedom Fighters en Batwoman. Het is ook een universum met meerdere dimensies van planeet aarde waardoor het allemaal net tegen fantasy aanhangt.

Met het nieuwe DC Universe van Titans, kiezen de makers voor een veel grilliger wereld dan we tot nu toe gewend zijn. Een wereld met een Gotham dat veel dichter tegen de grote Batman films aan ligt. En dat kapt wel heel goed uit.

Titans Seizoen 1

In seizoen 1 is het natuurlijk vooral kennismaken. Kennismaken met de Dick Greyson, de Robin die de hoofdrol pakt. Maar ook met Raven, Starfire en Beast Boy. Samen vormen ze de beroemde Titans waar de serie om draait. Het zijn overigens geel lieverdjes. De titans zijn stuk voor stuk moordenaars. Gespuis.

In de serie, worstelt Robin vooral met zijn verleden in Gotham. Hij lijkt zich ondergewaardeerd te voelen en hij blijft dan ook graag uit de buurt van Batman. Tegelijkertijd wordt hij geconfronteerd met zijn verleden door de aanwezigheid van Robin II. Daarnaast ontmoet Greyson nog meer bekendheden uit het Batman universum. Denk aan Hawk & Dove, Wonder Girl en Doom Patrol. Zelfs Batman zelf is in een flits te zien, al is die flits wat teleurstellend voor de fans. Het blijft een serie met een kleiner budget.

Dat kleine budget merk je ook in de special effects. Niet zo over the top als in de DC Comics films, maar wel prima gedoseerd. Eigenlijk helemaal prima.

Wat voor ons een beetje een raadsel is, is de samenstelling van de afleveringen. De serie komt in het begin vlot op gang, maar daarna krijgen we veel flashback afleveringen terwijl je eigenlijk door wilt op het plot. Oké, het plot is voorspelbaar, maar dat mag ook bij een serie als deze. Het verhaal hoeft niet te verrassen om fijn naar te kijken.

Extra’s

DC Comics is duidelijk heel serieus dat deze serie een succes moet worden. En Warner Bros. laat dit perfect zien. Er zijn 13 bonus features aan de DVD’s toegevoegd. Hierin krijg je vooral heel veel meer achtergrondinformatie over de bekende karakters in de serie. Heerlijk voor de fans.

Conclusie: Titans Seizoen 1

Er mag nog wel wat bijgeschaafd worden aan Titans, maar in de basis staat hier een heerlijke, rauwe superheldenserie. Ach, Arrow had ook wat moeite om op gang te komen met het eerste seizoen. Ik zal nu dan ook nog niet zeggen dat dit dé must-have is, maar met een goed tweede seizoen zou mijn mening maar zo om kunnen slaan. En onderstaand zie je alvast wat je in seizoen 2 mag verwachten.

Titans Seizoen 1 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Spannende, duistere wereld
  • Veel bekende karakters

THE BAD

  • Verhaallijn is nog wat voorspelbaar
  • Iets teveel flash-backs
  • Iets te weinig Batman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events