The Resident Seizoen 1 DVD
Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: The Resident Seizoen 1 (DVD)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Aangrijpende verhalen
  • Interessant plot rondom Bell
  • Mooi in beeld gebracht

THE BAD

The Resident is op DVD verschenen. In deze serie stappen binnen in een ziekenhuis. Een ziekenhuis waar Devon Pravesh net zijn stage als arts (co-assistent) is begonnen. Zijn stagebegeleider is Conrad Hawkins en niets blijkt wat het lijkt.

Conrad Hawkins is een wat controversiële arts. In het ziekenhuiswereldje waar de twee zich in bevinden, staat dat gelijk aan dat Conrad probeert zoveel mogelijk mensen beter te maken. Zijn tegenspeler hierin is Randolph Bell. Bell is al jaren de arts waar het ziekenhuis vol op inzet. Een arts die jaarlijks miljoenen laat bijschrijven op de rekening van het ziekenhuis… maar overtuigend goed blijkt hij zeker niet.

Bell begint ouder te worden. Hoewel Pravesh van Hawkins leert dat fouten worden gemaakt, blijkt Bell fout op fout te stapelen. Bovendien moffelt hij de fouten vrij gemakkelijk weg om zijn status binnen het ziekenhuis te behouden. Een stukje macht dat letterlijk levens lijkt te verwoesten.

In 14 afleveringen sleept deze serie ons door de interne strijd van Bell heen, maar we zien meer. De serie laat ook zien dat het beroep van een arts veel meer is dan alleen in patiënten snijden. En dat wordt op een waanzinnige wijze neergezet.

Conclusie: The Resident Seizoen 1

Met The Resident Seizoen 1 heeft FOX een behoorlijk ingrijpende ziekenhuisserie neergezet. Één die maar zo in de voetsporen van House zou kunnen treden. Niet omdat de hoofdpersonen zo omstreden zijn, maar omdat drama zo nadrukkelijk in beeld wordt gebracht. Ik heb tijdens dit seizoen, merdere keren kippenvel gehad.

The Resident kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.