Review: Steelseries Arctis 9X Xbox One Headset

Steelseries Arctis 9X in een lade

Eindelijk is er een serieuze Steelseries headset voor de Xbox One series. Namelijk de Steelseries Arctis 9X. Een headset die direct koppelt met je console, maar ook gebruikt kan worden voor je mobile games en andere entertainment on the go.

Unboxing

Natuurlijk krijg je naast de headset de nodige documentatie. Maar ook een micro-USB kabel. Helaas heeft Steelseries de overstap naar USB-C nog niet gemaakt, maar dat zal de pret niet drukken. Ook een micro-USB kabel zit in de doos. Je kunt dus meteen van start.

Design

Het design van de Steelseries Arctis 9X ligt in lijn met de duurdere headsets die Steelseries voor de PC heeft gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan de elastische hoofdband. Hierdoor hoef je de headset niet steeds te verstellen. Hij past zich aan aan jouw hoofd.

Ook krijg je de iconische over-ear oorschelpen en een microfoon die je uit de rechter oorschelp trekt. Alle luxe is in deze headset aanwezig.

Neem je de Steelseries Arctis 9X mee naar een lanparty, dan kun je hem platvouwen. Zo past hij gemakkelijker in je tas. Of in ons geval, in een lade van de Ikea 😉 Een tasje wordt niet meegeleverd.

De hoofdband is trouwens van staal gemaakt. Dus die kan heel wat hebben. Misschien overleeft bij mijn Xbox One X wel 😉

Wat overigens heel netjes is, is dat je bij Steelseries vrijwel alle onderdelen kunt bijbestellen. Wordt jouw hoofdband lelijk of heb je de oorkussens helemaal volgezweet, haal je gewoon even nieuwe.

Installatie

Dat de Steelseries Arctis 9X een echt Xbox One product is, merk je meteen. De installatie verloopt op precies dezelfde manier als wanneer je een controller koppelt. Je zet de hoofdtelefoon in koppelmodus. Daarna druk je op de sync knop van de Xbox One. De twee vinden elkaar meteen en jij kunt aan de slag. De headset maakt gebruik van Bluetooth 4.1 en audiostreaming over A2DP. De Xbox kan geen nieuwere/betere technologie aan, dus je hebt hier echt een best match.

Geluidsbeleving

In-game is geluidskwaliteit natuurlijk enorm belangrijk. Je wilt gewoon weten waar jouw tegenstanders vandaan komen. Ondanks dat er een warm geluid in zit, zijn de details in game audio enorm helder. Wederom, dit is wat we van de betere modellen uit de Arctis lijn gewend zijn.

Bovendien is er ondersteuning voor Xbox’s Windows Sonic Spatial Audio. Een stuk audiotechnologie die je 360-graden audio moet leveren. Nu zijn we nooit echt overdonderd door de kwaliteit van die technologie, maar deze Steelseries komt er toch wel heel dichtbij.

Steelseries heeft in de oorschelpen, 40mm drivers geplaatst. Eigenlijk de standaard voor de Arctis series. Deze hebben echter een bereik van 20-22.000kHz. Het dynamisch bereik ligt dan ook lekker hoog.

Je kunt in-game audio moeiteloos mengen met audio van een ander bluetooth apparaat zoals je smartphone. Dus zit je voor de chat op een app als WhatsApp of Discord, geen enkel probleem. Je bepaalt zelf welke audiobron overheerst.

Niet alleen het geluid dat jij hoort is belangrijk. Deae headset zou niet gecertificeerd zijn voor Discord als er geen dijk van een microfoon in zou zitten. En jawel, Steelseries heeft een ClearCast Noise Cancelling Microphone geplaatst. En van wat ik hoor van mijn vrienden, ben ik super goed te verstaan. Precies wat ik zoek!

Accuduur

Qua accuduur heb je bij de Steelseries Arctis 9X niet te klagen. Deze enorme headset met haar zware drivers, gaat 20 uur mee. Tenminste, dat is wat Steelseries claimt. Wij zitten er in onze test net een stukje boven en dat is goed nieuws.

Conclusie Steelseries Arctis 9X

Hij zit goed. Hij klinkt goed. Hij is gemakkelijk te verbinden en mee te nemen. En hij ziet er ook nog eens heerlijk uit. Dit is op dit moment, de beste headset voor de Xbox One. Geen twijfel mogelijk.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Topgeluid (veel details)
  • Heel fijn op het hoofd
  • Twee bluetooth verbindingen tegelijk met slimme mix-in
  • Plat te vouwen
  • Stevig
  • Onderdelen zijn nog na te bestellen

THE BAD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.