Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de SoSkild Ultimate Cable met 4.5 sterren.

The Good
  • Erg stevige kabel
  • Nette afwerking
The Bad
  • We snappen de kabelbinder niet helemaal

SoSkild Ultimate Cable kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

De Nederlandse ontwerpers van SoSkild hebben iets met zigzagpatronen. Tijdens de IFA demonstreerden ze al hoe sterk deze kunnen zijn in kabels en covers. Afgelopen week kreeg ik twee samples van de Ultimate Cable mee. En daar werd ik best enthousiast van.

Unboxing

In de doosjes van SoSkild vinden we alleen de kabel. Er zit wel een speciaal, leder-achtige kabelbinder om. Hoewel het lusje suggereert dat deze aan da kabel had moeten zitten, ziet hij er erg netjes uit. De kabel meet 1.5 meter lang.

Ontwerp

Het zigzag ontwerp komen we tegen in de aangezette pluggen. Zowel de USB-A als de USB-C/Lightning plug zijn voorzien van een zigzag trekontlasting. Die moet er voor zorgen dat de kabel niet vlak boven de plug zal knakken. Bovendien is deze maar in één richting echt buigbaar. Op deze manier doet SoSkild duidelijk haar best om draadbreuken te voorkomen. Met deze techniek garandeert SoSkild dat de kabel 130.000 keer 180-graden gebogen kan worden voor deze breekt.

Kabelbindertje

SoSkild levert netjes een kabelbinder bij haar kabels. Het lusje eraan wekt de suggestie dat deze aan de kabel vast hoort te zitten. Doordat de kabelbundel vrij stug is, is het niet heel gemakkelijk deze om de kabel te binden. Wanneer je deze om één kant zou doen, is hij weer te groot. Het is dus een beetje een net-nietje. Jammer, want hij ziet er wel gaaf uit en maakt de beleving wel af.

Benchmark

Natuurlijk gebruik je een kabel als deze niet alleen om te laden, maar ook om jouw foto’s en video’s om te zetten. Als benchmark hebben we deze kabel gebruikt tussen een USB 3.1 hub en een Kingston A2000 NVMe SSD. Die behoort over USB 3.1 maximaal 950MB te kunnen verplaatsen. Bij de SoSkild komen we niet boven de 44MB per seconde uit. Dat is prima, maar het verplaatsen van lange 4K opnamen kan even duren.

Conclusie SoSkild Ultimate Cable

Het Nederlandse SoSkild is met haar Ultimate Cable lekker op weg. De kabels zien er leuk uit en de aanzet van de pluggen is zeer stevig. We hopen dat dit nog maar het begin is voor het merk en dat we snel een bredere selectie van kabels gaan zien. Denk bijvoorbeeld aan USB-C naar USB-C.

SoSkild Ultimate Cable kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.