Review: Skyroam Solis X – Overal veilig internet

Skyroam Solis X Top

Overal, altijd internet. Jouw eigen, veilige WiFi netwerk. Dat is de belofte van de Solis X. In oktober ben ik op reis geweest met de Solis X en vulde ik GadgetGear.nl enkele dagen vanaf deze 4G hotspot.

Unboxing

In de verpakking van de Skyroam Solis X vinden we documentatie, twee laadkabels (die aan elkaar gezet kunnen worden) en de Solis X zelf. Je bent dus meteen klaar om er op uit te trekken.

Skyroam komt met een alles-in-1 oplossing

Met de Solis X is Skyroam zeer ambitieus. Het probeert een soort digitale survivalkit mee te geven op jouw reizen. Zo is de Solis X ook als camera inzetbaar, als NAS en als powerbank.

https://www.facebook.com/GadgetGear.nl/videos/510075643182419/

Design

Als Hollander mag je best een tikkeltje verliefd worden op de oranje puck. Hij is mooi compact, voelt stevig aan en is knal oranje.

Powerbank

Je kunt de Solis X in geval van nood, gebruiken als een volwaardige powerbank. Het apparaat stelt maximaal 4.700mAh beschikbaar om jouw smartphone, tablet of laptop bij te laden. Het laden gaat op een gewone snelheid. Prima.

Skyroam Solis X USB-C

NAS

De Skyroam Solis X heeft een intern opslagruimte van 4GB. Die is via de app te benaderen en kan gebruikt worden voor foto’s en video’s. Eventueel kun je Dropbox koppelen om de opslag zo te vergroten.

Camera

De camera van de Solis X is een bijzondere. Nouja, eigenlijk juist niet. Het is een 8 megapixel pinhole camera. It get’s the job one. Maar je kunt hem wel gebruiken om op afstand een leuke foto van een vergadering te maken. Of zet hem in party mode. Wanneer er iets interessants aan de hand is, zal de Solis X zelf even een foto maken. Ook handig om je hotelkamer in de gaten te houden wanneer je aan het ontbijt zit 😉

Skyroam Solis X Camera

De beeldkwaliteit van de Solis X camera is best oké. Eigenlijk wat je bij een goedkope smartphone verwacht. Het is niet dé USP, maar je hebt er wel een aardige tool mee. De camera komt met LED flitser. Helaas is die niet te gebruiken als zaklamp. Was een mooie feature geweest.

Screenshot Skyroam AppDatakosten

Qua datakosten is Skyroam erg flexibel. Je koopt data en die data is in 130 landen te gebruiken. De tarieven beginnen bij €5 voor 1GB per maand, maar gaan vlot omlaag. Voor €8 ga je een dag unlimited. Voor €80 kun je zelfs een maand unlimited gaan. Ja dat is duurder dan een unlimited abonnement bij T-Mobile, maar hier kun je dus overal mee naartoe vliegen. En deze data kun je met maximaal 10 apparaten delen.

Algehele gebruikservaring

De Solis X heeft één echt storend element. Wanneer je hem aan of uit zet, dan maakt hij geluid. Niet zachtjes en ook niet kort. Echt een soort ringtone. In een volle trein wordt je dan al snel aangekeken. Irritant dus. Ook moet je er even aan denken dat het opstarten echt wel een paar minuten kan duren. Maar hier hou je al snel rekening mee.

Een ander dingetje, is de laadkabel. Die lijkt met USB-C universeel te zijn, maar je moet er toch echt zuinig op zijn. De pluggen zijn namelijk ruim een millimeter langer dan de standaard is. een gewone USB-C kabel zal de Solis X lang niet altijd kunnen opladen.

Conclusie: Skyroam Solis X

Met de Skyroam Solis X krijg je een mobiele hotspot die nog heel veel meer probeert te zijn. Het is niet de ideale powerbank. Het is niet de ideale camera. Het is niet de ideale NAS. Maar doordat hij alles een beetje doet, heb je in geval van nood toch veel flexibiliteit. Eigenlijk is het enige noemenswaardige minpunt, de bijzondere USB-C kabel die je nodig hebt. Als 4G access point voor op reis is hij echt prima.

Skyroam Solis X kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Data in 130 landen
  • Vlot 4G gebruik
  • (Beperkte) camera
  • Powerbank
  • (Beperkte) media opslag

THE BAD

  • Irritant veel geluid bij het aan- en uitzetten
  • Werkt niet met standaard USB-C kabels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Skyroam Solis X kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com