Review: Philips 55OLED934/12 (OLED+ 55inch TV)

Phillips = Innovatie. In meerdere reviews kom ik er maar steeds op terug. Ook deze review stond ik verteld van de ontwikkelingen die een TV mee kan maken binnen een aantal jaren of soms maanden. Zeggen zaken zoals Dolby Atmos, 3 zijdig Ambillight, OLED+ je iets? Mooi, dan ben je vast en zeker getriggerd voor de review van de Philips 55OLED934/12!

Wat een TV! Ik kijk er enorm naar uit deze jongen eens te unboxen. Zoveel specs, zoveel beloften. Hoe klinkt het geïntegreerde sound van Bowers & Wilkins in de Soundbar. Hoe ervaren we Dolby Atmos. En wat is driedelig Ambilight. Zoveel vragen! Let’s go!

 

De Philips 55OLED934/12 valt direct op. Een geïntegreerde soundbar, waar ik later uitgebreid op terugkom, met indrukwekkende specificaties die ik tijdens het testen uitgebreid aan de lijve heb ondervonden. Gamen op mijn PS4 Pro met de Philips 55OLED934/12 is waanzinnig. Films kijken geeft een directe bioscoopervaring en HDR heeft mij nog nooit zo mogen verbazen. Laat ik alvast een tipje van de sluiter oplichten voordat we dieper in de specs duiken.

Ik heb de 55-inch televisie een week lang mogen testen op HD tv, gaming, blue ray films en stream diensten zoals Netflix. Eerlijk is eerlijk, ik heb een traantje moeten wegpinken bij het inpakken van de doos en het meesturen aan de postbode.  Dit beeldscherm kraakhelder en haarscherp. Dit zagen we al bij de vorige edities van de OLED generatie, maar waarbij je dankzij HDR en OLED+ ook nog eens ieder geminimaliseerd detail ziet.  Donker, pikzwart, helder of fel… Alles is ongekend scherp.  Wat extra tof is bij de 934, is de geïntegreerde soundbar die als tafelstandaard dient. Te gek. Het geluid is van Bowers & Wilkins, waarbij de boxen zo zijn afgesteld en gericht dat Dolby Atmos (zie verder in de review) een achterlijk bioscoopgeluid creëert. Samen met het sfeervolle driezijdige Ambilight beleef je helemaal een unieke kijkervaring. Snap je nu een beetje waarom ik jeukende ogen had bij het inpakken? #snotter #snik

Ambilight

Met Philips Ambilight krijgen films en games extra diepte.  De led lichtjes aan de achterzijde van de tv projecteren de kleuren die je op dat moment op je beeldscherm ziet. Je kunt kiezen om audiosporen te volgen, videosporen en veel verschillende af- en instellingen zodat het licht een meerwaarde krijgt en geen ergenis. Het werkt, het vergroot mijn kijkplezier mijn kijkervaring wordt breder. Het grote 55 inch scherm voelt groter dan het is.

Dolby Vision en Dolby Atmos

Dolby kennen we. Vaak zie je het op allerlei apparatuur terugkomen. Waar het voor stond was altijd Audio. Maar met Dolby Vision en Atmos gaan we net een stukje verder. De High Dynamic Range-optie heb je wellicht wel eens gezien op je camera of smartphone. Dolby brengt hoger dynamische bereik nu ook naar de tv. Met Dolby Vision beloof je dus een hogere helderheid, een hoger contrast, dynamischere kleuren en overall een intensere ervaring. Met de ondersteuning voor Dolby’s eersteklas geluid en videoformats klinkt en lijkt alles wat je in HDR kijkt net een stukje prettiger, echter.  Je kijkt met Dolby Vision naar het resultaat zoals een regisseur het echt bedoelt heeft. Atmos doet op audiogebied eigenlijk een beetje hetzelfde. Geniet ook van de heldere, ruimtelijke klanken met detail en diepte. In de soundbar zijn, behalve naar voren gerichte luidsprekers, ook omhoog gerichte drivers geplaatst, de zogenaamde ‘Dolby Atmos elevation speakers’. Hierdoor lijkt het alsof je speakers op je plafond hebt gemonteerd er ontstaat er een 2.1.2-systeem met dus twee frontkanalen, een baskanaal en twee hoogtekanalen.

In totaal zitten er negen drivers in de soundbar; vier 30mm-midrange drivers, twee 19mm-tweeters die vervaardigd zijn uit titanium en ontkoppeld van de behuizing zijn opgehangen, een 80mm-woofer en twee omhoog gerichte 50mm-fullrangedrivers voor de hoogtekanalen. De soundbar is gemaakt van met glasvezels versterkt abs-plastic. Aan de binnenkant is de kast uitgevoerd met ribben voor extra stijfheid. De buitenkant is bekleed met Deens Kvadrat-textiel.  De omhoog gerichte luidsprekers deden precies wat ze moesten doen; het leek inderdaad alsof er geluid van boven en soms zelfs achter ons kwam.

K UHD OLED+ TV

Een Philips OLED+ maakt OLED nog mooier. Bijna niet te onderscheiden van de laatste edities, maar wanneer je echt gaat vergelijken op HD kanalen dan zie je een intensere helderheid, een scherpte die de OLED-TV’s naar een nieuwe dimensie tilt. Dankzij de P5-beeldverwerking,  3e generatie P5-engine zie je ongekende nuances die TV kijken nog prettiger maken. Nee, perfectioneren! Philips P5 Pro Perfect Picture Engine, heeft een geheel nieuwe generatie processor voor beeldkwaliteit, wat een betere visuele ervaring belooft. Op de OLED-TV’s zag je al echt zwart, levendige kleuren, natuurlijke huidtinten en vloeiende bewegingen, maar met OLED+ lijkt het nog een stapje verder te gaan. Kon dat nog?! Blijkbaar wel. Je kunt nu elk detail zien met een betere diepte, een ruisloze en nog scherpere beeldprestaties.

De TV maakt gebruik van een besturingssysteem dat draait op een quadcore-soc van MediaTek, met 16GB flashopslag. De TV gebruikt nog hdmi 2.0 (geen 2.1) waardoor features zoals 120fps-4k-weergave en enhanced audio return channel ontbreken. Zegt je dat niets, dan ga je het niet missen. Het zijn vooral voor gamers interessante opties. Zij zullen, wanneer ze de TV als game scherm gebruiken bepaalde high tech opties zoals Auto Low Latency Mode, Quick Frame Transport en Variable Refresh Rate niet kunnen gebruiken.

HDR10+-TV maakt de beeldkwaliteit van de Philips TV nog meeslepender en levensechter. Dynamische metagegevens zorgen dat de TV de helderheidniveaus van frame tot frame aanpast. Van heldere luchten tot kaarsverlichte tempels — kleuren zijn levensecht. Originele details blijven behouden en het contrast is perfect. Bij het aansluiten, installeren en fine tunen is het soms even schrikken. Vooral als je van een TV afkomt die wat jaartjes ouder is. Wat een verschil, wat een helderheid. Hier valt bijna niet meer tegenop te make-uppen 😉

 

SPECIFICATIES

Alvast mijn excuses voor het enorm scrollwerk wat er aan zit te komen, maar deze tv heeft zoveel specificaties waarbij een ieder weer naar een ander detail kijkt. Daarom hier de waslijst aan informatie specificatie!

 • Ambilight

Ambilight-versie

Driezijdig

Ambilight-functies

 • Geïntegreerd Ambilight + Hue
 • Ambilight Music
 • Gamemodus
 • Past zich aan de muurkleur aan
 • Lounge-modus
 • Beeld/scherm

Display

4K Ultra HD OLED

Schermdiagonaal (centimeters)

139  cm

Schermdiagonaal (inch)

55 inch

Schermdiagonaal (inch)

55  inch

Schermresolutie

3840 x 2160

Beeldformaat

16:9

Pixel Engine

P5 Pro Picture Engine

Beeldverbetering

 • Ultra-resolutie
 • Micro Dimming Perfect
 • Breed kleurengamma 99% DCI/P3
 • 5000 PPI
 • Dolby Vision
 • HDR10+
 • Perfect Natural Motion
 • Ondersteunde beeldschermresolutie

Computeringangen op alle HDMI

 • tot 4K UHD 3840 x 2160 bij 60 Hz
 • HDR ondersteund, HDR10+/HLG

Video-ingangen op alle HDMI

 • tot 4K UHD 3840 x 2160 bij 60 Hz
 • HDR ondersteund
 • HDR10/HLG (Hybrid Log Gamma)
 • HDR10+/Dolby Vision
 • Android TV

Besturingssysteem

Android TV™ 9 (Pie)

Geheugen (flash)

16 GB

 • Smart TV-functies

Verwerkingskracht

Quad Core

 • Tuner/ontvangst/transmissie

HEVC-ondersteuning

Ja

Digitale TV

DVB-T/T2/T2-HD/C/S/S2

MPEG-ondersteuning

 • MPEG2
 • MPEG4

Videoweergave

 • NTSC
 • PAL
 • SECAM

Aantal HDMI-aansluitingen

4

Aantal USB-aansluitingen

2

Aantal componentingangen (YPbPr)

1

Draadloze verbindingen

 • Bluetooth 4.2
 • Wi-Fi 802.11ac, 2×2, dual band

Andere aansluitingen

 • Common Interface Plus (CI+)
 • Digitale audio-uitgang (optisch)
 • Ethernet-LAN RJ-45
 • Audio L/R in
 • Hoofdtelefoonuitgang
 • Satellietaansluiting

HDMI-functies

 • 4K
 • Audio Return Channel

HDCP 2.2

Ja op alle HDMI

 • Multimediatoepassingen

Energieklasse

B

Europees energielabel (vermogen)

144  W

Jaarlijks energieverbruik

211  kWh

Hoeveelheid kwik

0  mg

Aanwezigheid lood

Ja*

 • Geluid

Audio

 • Uitgangsvermogen: 50 watt (RMS)
 • Geluid van Bowers & Wilkins
 • 1.2 Kanaal

Codec

 • AC-4
 • Dolby Atmos
 • Dolby Digital MS12 V2.3
 • DTS-HD (M6)

Luidsprekerconfiguratie

2x 6 W luidspreker voor midden en hoog, 20 W subwoofer, 2x 9 W voor hoog

Geluidsverbetering

 • 5-bands equalizer
 • I.-geluid
 • Helder klinkende dialogen
 • Dolby Atmos
 • Dolby-basversterking
 • Dolby-volumeregelaar
 • Nachtmodus
 • Automatische volumeregelaar
 • Verbeterd basgeluid

Compatibel met VESA-wandmontagesysteem

300 x 300 mm

 • Accessoires

 

 

Conclusie

De 55OLED934/12 (OLED+ 55inch TV is een geweldige TV! Haarscherp beeld, ongelooflijk geluid en een plaatje om te zien. Dit is de absolute top van het TV kijken van het moment. Het driezijdig Ambilight geeft zoveel sfeer en samen met de Dolby Vision en het geluid met Dolby Atmos heb je een bioscoopervaring in huis. Het 4K UHD resolutie met OLED+ is zo mooi! Vooral bij het gamen op mijn PS4 Pro, alles is op en top. Als je daarbij de Soundbar als tafelstandaard meerekent is dit gewoon een winnaar.

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • Driezijdig Ambilight
 • Dolby Vision
 • Dolby Atmos
 • 4K UHD resolutie met OLED+
 • Soundbar als tafelstandaard

THE BAD

 • hdmi 2.0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events