Review: Ewent Draagbare USB-C 3.1 Gen2 M.2 NVMe/PCIe SSD Behuizing (EW7024)

Ewent Draagbare USB-C 3.1 Gen2 M.2 NVMe/PCIe SSD Behuizing (EW7024)

Zelf een hypersnelle, externe USB-C drive bouwen? Dat kan met de Draagbare USB-C 3.1 Gen2 M.2 NVMe/PCIe SSD Behuizing. Deze behuizing biedt bijna een gigabyte aan datasnelheid.

Externe SSD’s zijn tegenwoordig volop verkrijgbaar. Mede doordat de prijs van SSD drives flink omlaag is gegaan. Bovendien zijn ook de licenties op technologie als SATA en USB erg goedkoop. Maar wat als je nou een echt snelle drive wilt? Dan bouw je die zelf.

De zoektocht naar een behuizing

Mijn idee was relatief simpel. Ik wilde een externe SSD bouwen op basis van een NVMe SSD met PCIe ondersteuning. Deze drives hebben geen last van de bottleneck die SATA heet. En eigenlijk ook niet van de bottleneck die USB kan opleveren. Dus ging ik meteen op zoek naar een behuizing op basis van Thunderbolt 3.

Helaas blijkt er in Nederland niet één verkoper te zijn die een externe behuizing heeft op basis van Thunderbolt 3. Dus dan toch maar terug naar USB. En dan komen we uit bij Nederlanders. En wel de mensen van Ewent. Daar maken ze de Draagbare USB-C 3.1 Gen2 M.2 NVMe/PCIe SSD Behuizing.

Ewent EW7024 Behuizing

Levering

De Draagbare USB-C 3.1 Gen2 M.2 NVMe/PCIe SSD Behuizing wordt geleverd met schroevendraaier en USB-C kabel. Documentatie is ook aanwezig, dus je kunt meteen aan de slag. Uiteraard kun je verschillende lengten M.2 NVMe SSD’s erin kwijt. Wij kozen voor de Kignston A2000 van 1TB.

Deze drive heeft op papier een leessnelheid van 3.470MB per seconde. Dat is meer dan de +- 1.000MB per seconde die ik nodig heb om op de maximale snelheid van de Draagbare USB-C 3.1 Gen2 M.2 NVMe/PCIe SSD Behuizing te zitten.

Ewent EW7024 met Kingston A2000 NVMe SSD

Prestaties

Dat we voor een retesnelle NVMe drive hebben gekozen in deze behuizing, is meteen duidelijk. In de benchmarks komen we net iets boven de 950MB per seconde lees- en schrijfsnelheid uit. USB 3.1 Gen 2 is gemaakt voor datasnelheden tot 1.250MB per seconde (of 10Gb per seconde). De chipset haalt niet het maximale uit de verbinding, maar gaat wel echt keihard. Hard genoeg om zeer interessant te zijn om games van te lanceren, maar ook voor het bewerken van video’s.

CrystalDiskMark Ewent EW7024

Conclusie: Ewent Draagbare USB-C 3.1 Gen2 M.2 NVMe/PCIe SSD Behuizing (EW7024)

De Ewent Draagbare USB-C 3.1 Gen2 M.2 NVMe/PCIe SSD Behuizing (EW7024) haalt dan niet het maximale uit de USB 3.1 Gen2 standaard, hij gaat wel heel hard. Deze behuizing is op het moment van schrijven de goedkoopste manier om een zeer snelle, externe SSD op te bouwen.

Ewent 7024 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Dennis van Dijk beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Behuizing voert de warmte goed af
  • Simpele maar nette behuizing
  • Gemakkelijk te monteren

THE BAD

  • Voor ons gevoel is er nog net wat meer snelheid te winnen.

Eén reactie

  1. Na aanschaf geeft de mijne problemen met de stabiliteit van de verbinding. Ben er nog niet achter of het komt door de kabel, de usb-c aansluiting, de interface-hardware of de SSD die er in zit. Mijn vermoeden is de stabiliteit van de usb-c-plug.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ewent 7024 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl