Review: Dream Machines DM1 FPS Blood Red gamingmuis

Het Poolse Dream Machines maakt gaming laptops, muismatten en muizen. De Dream Machines DM1 FPS is een goedkope muis gericht op first person shooters.

Unboxing

Bij gaming muizen verwacht je agressief ogende verpakkingen, maar Dream Machines doet het anders. De verpakking ziet er bijna Apple-achtig uit. Super clean. In het doosje vinden we natuurlijk de muis. De USB plug is keurig afgedopt en er is een klittenband kabelbinder op de kabel gezet. Handig. Daarnaast vinden we documentatie en extra glijpads. Mochten de originele versleten zijn. Zo kun je jouw muis gemakkelijk een tweede leven geven en daar wordt ik echt vrolijk van.

Dream Machines DM1 FPS Unboxing

Design

Qua design is de Dream Machines DM1 FPS een relatief eenvoudige muis die ook gewoon op kantoor zou kunnen liggen. Wij ontvingen de Blood Red uitvoering. Één van de acht kleuruitvoeringen die Dream Machines verkoopt. In het muiswiel zit nog een rode LED verwerkt.

Build to last

Ik benoemde net al even de extra glijpads die in de doos van de Dream Machines DM1 FPS te vinden zijn. Die zitten er om de muis een langer leven te geven. Ook de muisknoppen zijn gemaakt om lang mee te gaan. Waar Omron switches populair zijn in dit prijssegment, kiest Dream Machines voor switches van Huano. Die zouden 20 miljoen kliks moeten overleven. Helaas hebben we niet de tijd genomen om dat te testen 😉

Overigens is bij de duimknoppen wel gekozen voor goedkopere switches. Dream Machines specificeert deze niet, maar geeft wel aan dat deze 3 miljoen keer mee moeten gaan.

Dream Machines DM1 FPS Optische Sensor

Bij de sensorkeuze heeft Dream Machines ook goed geïnvesteerd. Er is gekozen voor een PixArt PMW3389 optische sensor. Een sensor die erg populair is om haar nauwkeurigheid. Boven het muiswiel zit een DPI switch. Daarmee schakel je tussen 400/800/1600/2400/16000 DPI. Nadeel is wel dat je tussen al deze zes standen aan het schakelen bent. Dus van een quick run naar een sniper battle schakelen gaat niet heel vlot.

Bij FPS games heeft de optische sensor een LOD (lift-off distance) van 1.8mm. Dat wil zeggen dat als je de muis optilt om ergens anders op je muismat te plaatsen, de bewegingsdetecte stopt na een lift van 1.8mm. De muis registreert tot 7 meter per seconde en werkt op 1.00Hz.

Conclusie: Dream Machines DM1 FPS

De Dream Machines DM1 FPS is een heel basic gaming muis die vooral gemaakt is om erg lang mee te gaan. De muis is relatief goedkoop, toch heeft Dream Machines rekening gehouden met een goede optische sensor en goede switches. De muis klikt lekker weg en ligt prima in de hand. Voor dit prijspunt echt een prima aankoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Eenvoudige muis
  • Gemaakt om erg lang mee te gaan
  • Goede optische sensor
  • Goede switches

THE BAD

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram