Review: Aiwa Prodigy Air true wireless headset

Aiwa Prodigy Air kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

2019 is voor Aiwa het jaar dat ze Nederland introkken met nieuwe audioproducten. Eerder mochten we de Aiwa Prodigy 1 al testen. Een in-ear headset met een gebalanceerd armatuur erin. Een opmerkelijk geluid in haar prijsklasse. En nu is het de beurt aan de Aiwa Prodigy Air, een true wireless headset.

Unboxing

Zoals je van een true wireless headset mag verwachten, levert Aiwa deze met een bewaardoosje die tevens de lader en powerbank is. Daarnaast krijg je nog een strap om hem bijvoorbeeld aan een tas vast te maken. Je krijgt een micr-USB laadkabel en verschillende maten eargels.

Aiwa Prodigy Air Uitgepakt

Design

De Aiwa Prodigy Air is een true wireless headset met relatief grote oordoppen. Aiwa krijgt hierdoor niet alleen een voordeel als het gaan om ruimte voor de antenne. Aiwa lijkt de ruimte ook te benutten voor de akoestiek van de headset.

Beide oordoppen bevatten een actieknop, die in beide gevallen hetzelfde werkt. Er staat een grote S op. Tenminste, het zou de A moeten zijn. We gaan uit van een drukfout, al zien we deze S op alle foto’s die we van de Aiwa Prodigy Air op internet vinden. Onzorgvuldigheid bij de fabriek? Of is er iets dat wij over het hoofd zien. Wij weten het niet.

Specs

Als het om specs gaat, is Aiwa niet heel scheutig. We weten dat de Aiwa Prodigy Air gebruik maken van Bluetooth 5.0. We zien geen markering dat deze headset gebruik maakt van aptX. Aiwa kiest bij deze headset er nog voor om op te laden via microUSB in plaats van USB-C. In het kader van het prijskaartje, begrijpen we deze stap.

Draagcomfort

Het eerste dat opvalt aan de Aiwa Prodigy Air is dat de headset maar een heel klein stukje de gehoorgang in komt. Een nieuwe trend in headsetland. Heb je wat last van haartjes die uit het oor komen, heeft hij minder grip. Het is dus belangrijker om het juiste formaat eargel te vinden. Die is vaak kleiner dan je denkt. Heb je de juist gevonden, blijft hij prima zitten.

Hoewel de oordopjes fors van formaat zijn, zijn ze niet zo gek zwaar. Ondanks de technologie die erin zit, verhoogt ook dit het draagcomfort. Ze steken ook niet al te ver uit het oor. Op een zacht kussen kun je prima op je zij liggen en deze oordopjes inhouden.

Aiwa geeft op haar website aan dat de oordopjes IPX5 gecertificeerd zijn en daarmee prima om mee te sporten. Heel eerlijk, voor sporten vinden wij de oordopjes minder geschikt. Tijdens het hardlopen ga je bijvoorbeeld zweten en dan hebben ze simpelweg te weinig grip om goed te blijven zitten.

Geluidservaring van de Aiwa Prodigy Air

Het geluid van de Aiwa Prodigy Air kunnen we het best beschrijven als zeer warm, maar zuiver. De bass is duidelijk iets opgekrikt, maar details lijken hoed behouden in de muziek die we op de headset afspelen. Stemmen blijven zuiver en details in gitaarmuziek blijven goed behouden. Luisteren we R&B en vergelijkbare muziekstromen, dan voelt hij soms misschien iets te laag. De audiofiel zal zich misschien irriteren aan de bass die iets te nadrukkelijk aanwezig is, maar ik kan het zelf wel waarderen.

Opvallend is de verbinding van de oordopjes. Tijdens onze testperiode hebben we geen signaalverlies meegemaakt. En dat is redelijk uitzonderlijk in deze categorie. Dat is echt een heel groot compliment waard.

Accuduur

De accuduur van de oordopjes ligt opmerkelijk hoor. 8 uur per volle lading. Dit waar 2 a 3 uur normaal is. Als de powerbank vol is, kun je ze maximaal 3 keer bijladen. Onze ervaring is dat je dan op zo’n 30 uur gebruiksduur komt. De accuduur is wel sterk afhankelijk van hoeveel energie er nodig is voor de verbinding naar jouw smartphone en het volume.

Conclusie: Aiwa Prodigy Air

Onder Sony stond Aiwa echt voor de beste kwaliteit. Het was een merk voor audiofielen. Zelfstandig richt Aiwa zich meer op de normale luisteraar die op zoek is naar een stevige bass. Tegenover het gunstige prijskaartje staat een opvallend goede accuduur. Daarmee weet Aiwa menig concurrent te verslaan.

Aiwa Prodigy Air kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Extreem lange accuduur
  • Gemakkelijk te bedienen
  • Zeer warm geluid
  • Zeer goede verbinding

THE BAD

  • Voor sommigen zal het geluid te warm zijn
  • Niet zo zeer geschikt voor tijdens het sporten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events