Review: Aiwa Prodigy-1 In-Ear koptelefoon

Aiwa is terug op de audiomarkt. Voor nog geen €30 leggen ze de Aiwa Prodigy-1 In-Ear koptelefoon in de schappen. Een analoge headset met een verrassend warm geluid erin.

Unboxing

Aiwa levert de Aiwa Prodigy-1 In-Ear koptelefoon met een snap case. Zo kun je de headset gemakkelijk meenemen en een beetje beschermen in je tas of koffer. Het zakje is ook niet groter dan strikt noodzakelijk. Aiwa levert vier setjes eargels om de headset op maat te maken voor jouw gehoorgang. Tenslotte bevat de verpakking nog de nodige documentatie.

Design

Aiwa heeft duidelijk tijd gestoken in een echt eigen ontwerp. Wanneer de zwarte oordopjes in het oor zitten, zie je daar een rode vorm op dat nog het meest lijkt op een brede pizza slice. Als Aiwa dit heeft gedaan om haar headsets een eigen look & feel mee te geven, is dat heel slim en hopen we dit meer terug te zien bij het merk.

Ook de siliconen eartips zijn aangepast. Donker transparant met een rode core. De aanduiding welk oortje in welk oor moet, is wel heel erg klein weggewerkt, op de kabelaanzet. Je moet eigenlijk even onthouden dat de afstandsbediening altijd links zit.

Handig is dat er is gekozen voor een flatcable. Hierdoor komen de kabeltjes van de headset minder snel in de knoop te zitten. Je hoeft ze dus niet netjes op te wikkelen. Ideaal voor iedereen die niet heel geduldig is. Bovendien is een flatcable doorgaans net wat steviger omdat die minder richtingen op kan buigen. Hierdoor heb je minder kans op draadbreuk.

Afstandsbediening

De afstandsbediening van de Aiwa Prodigy-1 is wat beperkt. Mogelijk om de prijs van de headset interessant te houden. Er zit alleen een knop op om gesprekken aan te nemen en, afhankelijk van het apparaat, kun je ook tracks skippen. Dit door meerdere keren op de knop te drukken.

Geluidservaring

Wanneer je kijkt naar het ontwerp van de Aiwa Prodigy-1, zie je dat de uitgang van de oortjjes in een hoek op de behuizing is geplaatst. Sowieso heeft Aiwa rechte vormen voorkomen. Dit is een goed stukje klankkamerontwerp. Hierdoor wordt het geluid minder verstoort door mogelijke reflectie tegen de wanden van de klankkamer.

De technische opbouw van de oordopjes is erg interessant. Voor die vier tientjes die de headset gemiddeld kost, krijg je namelijk een gebalanceerde armature treble driver. Terwijl de 8.6mm driver zorgt voor de bass en de middentonen, zorgt de armature driver er voor dat de hoge tonen, met name de vocals, zuiver blijven. Dit is dus een echt 2-weg systeem voor in jouw oor.

Het geluid dat uit deze oordopjes komen, kan ik dan ook het best beschrijven als zeer warm en vol. Veel bass, maar niet de overdreven bass die we in veel goedkopere headsets tegenkomen.

Conclusie: Aiwa Prodigy-1

De Aiwa Prodigy-1 lijkt geen prijsvechter te zijn, maar de combinatie van een gebalanceerd armatuur voor de hoge tonen en een flinke driver voor midden en laag, is toch echt wel een prijzige. Hierdoor zien we deze combinatie niet al teveel in deze prijsklasse. Het design is verder low profile, maar toch echt wel uniek en dat kunnen we zeker waarderen. Eigenlijk missen we vooral een volledige afstandsbediening op de draad.

Aiwa Prodigy-1 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Erg zuivere weergave
  • Toch veel laag
  • Afstandsbediening
  • Gebruik van flatcables

THE BAD

  • Oor aanduiding is erg klein

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aiwa Prodigy-1 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com