Ericsson en Oppo samen in 5G

Arjen Lubach’s 5G’s zongen afgelopen weekend nog over de zorgen rondom de Chinese inmenging in de wereldwijde 5G uitrol. Hij benoemde Nokia en Ericsson als alternatieven, al is de technologie daar nog niet zo goed als bij Huawei. De Chinese inmenging bij Ericsson komt nu van Oppo, terwijl producent Foxconn al groot aandeelhouder is in de smartphonetak van Nokia…

En nu klinkt het misschien alsof wij hier op de redactie ook bang zijn voor de Chinese inmenging, maar dat valt best mee. Al is het maar omdat we hier erg enthousiast zijn over wat Chinese merken als Oppo en Huawei tegenwoordig laten zien. Ja, daar kunnen we hier in het Westen zeker nog wat van leren, maar we snappen ook de zorgen.

5G Joint Media Lab

Maar terug naar de aankondiging. Ericsson en Oppo gaan een 5G Joint Lab opzetten. Ericsson valt dus niet in handen van de Chinezen, maar ze gaan wel nauw samenwerken in de ontwikkeling van 5G technologie. De twee bedrijven zullen 5G technologie met elkaar gaan uitwisselen. Het doel is de wereldwijde adoptie van 5G te versnellen.

Lange samenwerking

De twee bedrijven werken al langer nauw samen. Zo presenteerden ze tijdens het Mobile World Congress van 2019 gaming over 5G en waren ze ook betrokken bij de 5G netwerk tests van het Zwitserse Swisscom. Op dat netwerk lanceerde Oppo ook haar eerste 5G smartphone, de Oppo Reno 5G.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events