Deze week kwam Disney+ uit haar beta. De eerste nieuwe landen werden aangesloten en de dienst tikte de 10 miljoen betalende leden aan. Ook The Simpsons gingen live, maar daar moet Disney nog een patch voor schrijven.

Toen The Simpsons van FOX startte, werden alle afleveringen in 4:3 formaat opgenomen. De makers van de serie zijn altijd geweldig geweest in het toevoegen van visuele grappen in het beeld. Veelal in de randen. Op Disney+ worden alle oude 4:3 afleveringen automatisch gecropt naar 16:9, het standaard breedbeeld formaat. Hierdoor vallen veel visuele grappen net buiten beeld.

Disney heeft fans van The Simpsons toegezegd het probleem op te lossen in 2020. Dan wordt het mogelijk om de eerste 19, van de 30 seizoenen, te kijken in origineel 4:3 beeldformaat. Wellicht dat Disney dit ook bij andere, oudere series gaat toepassen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.