De Motorola Razr is terug

Motorola Razr 2019

Er gingen al lang geruchten over de terugkeer van de legendarische Motorola Razr smartphone. Het zou één van de eersten worden met een opvouwbaar display, en dat klopt. Het lijkt ook de eerste Android smartphone te zijn waar een opvouwbaar display echt tot haar recht komt.

Opvouwbare displays

Ik heb de afgelopen maanden een paar smartphones met opvouwbaar display in de hand gehad. Allemaal hetzelfde idee. Wanneer je ze opent, krijg je een groot, vierkant display. Daar heb je iets aan bij sommige games en niets aan bij Netflix. Alleen op het gebied van productiviteit is het verdomd handig.

Maar Motorola gebruikt nu een rechthoekig display van ruim zes inch, en vouwt die dubbel. En dan heb je een usecase om de legendarische flip phone terug te brengen. Bovendien is dit kleinere display een stuk goedkoper waardoor Motorola de technologie naar de massa kan brengen.

Gaaf, maar met besparingen

Overigens is het rechthoekige display in plaats van vierkant, niet de enige manier waarop Motorola de prijs van het toestel omlaag brengt. Zo kiest het Chinese merk ook voor de Qualcomm Snapdragon 710 chipset. Die chipset is ontwikkeld voor het middensegment.

Ook de camera is in toom gehouden. 16 megapixels voor de main camera, maar wel met alser autofocus. De selfie camera is zelfs maar 5 megapixels. Het snelladen is ook beperkt tot 15 Watt, waar anderen al snel met 30 Watt of meer laden.

Net als bij de originele Razr, ligt er ook een second screen in. Deze laat de tijd zien, maar ook notificaties.

Motorola Razr 2019 Prijs en beschikbaarheid

Wat de prijs van de Motorola Razr exact gaat worden, is nog onbekend. De verwachting is dat hij in de VS voor rond de $1.500 over de toonbank moet gaan. Dat is ruim $500 onder de concurrent Samsung.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.