Bouw een game console met de Apple TV en Apple Arcade

Apple introduceerde eerder dit jaar haar ‘Netflix voor games’. Met Apple Arcade kun je, voor een vast bedrag per maand, onbeperkt gamen op iOS. Dus ook op je Apple TV. En dan kun je de ultieme gamebeleving opbouwen.

Apple TV als game console

De Apple TV leent zich namelijk perfect als low-budget game console. Nieuw ligt de straatprijs van een Apple TV rond de €160 of €220 wanneer je voor het 4K model gaat. Wanneer je het 4K model op een FullHD TV zou gebruiken, heeft de hardware aardig wat ademruimte om graphics net wat strakker neer te zetten, om zo de framerate constant te houden.

Apple Arcade en Apple TV met controller

Afhankelijk van de game, is er ondersteuning voor controllers. Die zie je op de selectiepagina van Apple Arcade. Alle controllers die gecertificeerd zijn voor MFI (Made For iPhone) zijn te koppelen met de Apple hardware. Daarnaast werken ook de PlayStation 4 en Xbox One controllers met de dienst van Apple. Let wel, soms verschilt de ondersteuning per platform. Zo kan Sonic Racing bijvoorbeeld alleen op de iPad verbonden worden met een controller.

Non-stop gamen met je iPhone

Naast Apple Arcade, introduceerde Apple op 10 september ook haar iPhone 11 Pro. Wanneer je jouw game op de Apple TV stopt, wordt de voortgang in de cloud opgeslagen. Ga je verder gamen op de iPhone 11 Pro? Dan kun je gewoon verder waar je gebleven bent. Sterker nog, je kunt ook gewoon doorspelen op je iPad en MacBook Pro.

Natuurlijk hoef je niet meteen voor de krachtigste iPhone te kiezen. Oudere modellen als de iPhone 8 kunnen ook nog prima met games als LEGO Brawls en Sonic Racing overweg.

Apple Arcade portfolio

Apple verwacht dit najaar 100+ nieuwe games aan Apple Arcade toe te voegen. Een groot deel zou exclusief moeten zijn. Die games zijn dus niet voor Android, Nintendo Switch of andere platformen beschikbaar. Denk aan titels als Shinsekai into the Depths, Sayanora Wild Hearts en Where Cards Fall. Zoals je merkt, zijn vooral de indie developers in eerste instantie ingestapt.

Kosten Apple Arcade

Wanneer je start met Apple Arcade, is dit in eerste instantie gratis. Na de proefperiode ga je €4,99 per maand betalen. Je mag het abonnement met maximaal 6 gezinsleden delen.

Dit is een samenwerking.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.