Amazon Logo
Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Amazon komt in 2020 naar Nederland

Het is definitief. Amazon gaat vol voor de Nederlandse markt. De Amerikaanse grootgrutter heeft Bol.com, CoolBlue en Wehkamp jaren de tijd gegeven, maar komend jaar zal de strijd toch echt losbarsten.

Amazon heeft via een interne mededeling aan haar toeleveranciers laten weten Amazon.nl te gaan activeren. Via Amazon.nl worden tot op heden alleen eBooks verkocht. Voor producten moesten Nederlanders hun aankopen doen op Amazon.de.

In 2018 begon Amazon met het geautomatiseerd vertalen van grote delen van het assortiment van Amazon.de. In eerste instantie ging het nog alleen om titels. Drie jaar later komen ze dus ook echt Nederland binnen.

Met de komst naar Nederland, is de kans groot dat Amazon meer gaat inzetten op next day delivery. Dit kan nu al met Amazon Prime en zal nodig zijn om Bol, CoolBlue en Wehkamp goed te concurreren. Deze leveringen zullen plaatsvinden vanuit distributiecentra bij de Duitse grens. Voorlopig lijkt het er logistiek op dat het Duitse magazijn leidend zal blijven voor de Nederlandse markt.

Of Alexa in 2020 ook Nederlands gaat spreken is nog onbekend. Maar met een actieve strategie in Nederland, zou het ons niet verbazen dat ook hier stappen gezet gaan worden. In 2020 zou Google dus directe concurrentie kunnen krijgen van Alexa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.