Review: Eminent Active USB Signal Booster Cable van 10 meter! (EM1531)

Heb jij jouw oude 3D printer ook het liefst op grote afstand van jouw computer staan? Met de Eminent Active USB Signal Booster Cable is dit geen enkel probleem. Deze kabel is 10 meter lang!

Uitgepakt

Wanneer we de doos uitpakken, worden we geconfronteerd met twee rollen USB kabel van ongeveer vijf meter. Deze twee zijn met een speciaal tussenstuk met elkaar versmolten.

Eminent Active USB Signal Booster Cable

Design

Aan de ene kant zit een USB-A 3.0 plug. Aan de andere kant zit een USB 3.0 contraplug met een extra DC contraplug. Die laatste is om stroom toe te voegen, mocht dit nodig zijn. Omdat dat lang niet altijd het geval is, levert Eminent deze niet standaard mee. De verpakking geeft ook geen hint welke je moet bestellen. Dat zie ik wel echt als een minpunt.

Praktijkervaring

Zo blijkt ook in mijn praktijk. Ik heb deze kabel gebruikt voor een Dremel 3D printer, maar ook voor een USB stick. In beide gevallen kan dat zonder stroom. Zelfs een webcam werkt gewoon. Bij een grote externe harddrive, blijk ik toch stroom tekort te komen. Maar waarom zou je die op 10 meter van jouw PC bewaren? Ach, wellicht heb je een heel goede reden. In dat geval kun je dus een adapter bestellen.

Conclusie: Eminent Active USB Signal Booster Cable EM1531

We hebben weer zo’n product waar eigenlijk niets mis mee kan gaan. De kabel doet precies wat Eminent Business Line heeft beloofd en daar worden we blij van.

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Doet gewoon wat hij moet doen

THE BAD

  • Mocht je een DC lader nodig hebben, moet je die los bijbestellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events