Netflix heeft een probleem. Ondanks de vele Netflix Originals, begint het assortiment van de streamingdienst in rap tempo af te nemen. Disney is bezig alle Disney, Fox, Marvel en Lucas producties weg te trekken terwijl Warner Bros. en DC Comics voor hun streamingdienst alle DC series van de dienst trekken. Dan moet je creatief worden.

Netflix en de NPO waren al langer met elkaar in gesprek om de NPO series op Netflix te ontsluiten. Maar de twee kwamen niet tot elkaar op het gebied van hoelang titels exclusief zijn voor de een of de ander. Jammer voor de fans van series als Flikken en Stanley H.

We zien al enkele jaren dat Netflix stevig inzet op, gezamenlijke, lokale producties. Zo is er al een enorm Scandinavisch en Spaanstalig aanbod te vinden. Veelal met Engelse titels om het filteren lastiger te maken. Zo zouden ook Nederlandse producties, met ondertitels, in andere landen op gaan duiken.

In 2020 zouden de eerste Nederlandse Netflix Originals op de streamer moeten verschijnen. Netflix trapt af met de Amsterdamse horrorserie Ares, gevolgd door Brief voor de Koning dat Engelstalig geproduceerd zal worden. Dit weet het Parool te melden. De eerste productie met de NPO zal De Slag om de Schelde worden. Een productie waarin ook diverse filmfondsen meedoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.