Vier smartphonevriendelijke audio hulpjes voor makers van content die audio van hoge kwaliteit willen vastleggen met behulp van een mobiel apparaat: iRig Mic Cast 2; iRig Mic Cast HD; iRig Mic Video en iRig Stream.

De iRig Mic Cast 2 en iRig Mic Cast HD-microfoons zijn lichtgewicht, van zakformaat en bieden kristalheldere spraakopname met een iPad, iPhone of Android-apparaat. Beide onderdrukken off-axis ruis voor stille opnames en hebben een uniek magnetisch bevestigingsontwerp voor snel en gemakkelijk gebruik onderweg. Instelbare pickup-patronen, hoofdtelefoonmonitoring en een meegeleverde windscherm voor gebruik buitenshuis. Volgens IK Multimedia zijn ze ideaal voor interviews, livestreams, het maken van YouTube-video’s. Alltijd inzetbaar zonder extra batterijen.

iRig Mic Video is een lichtgewicht shotgun-microfoon met professionele functies en meerdere bevestigingsopties die het compatibel maken met het breedste scala aan apparaten, waaronder smartphones, tablets en DSLR-camera’s. Het is ook beschikbaar als onderdeel van een mobiele videocreatie-kit met iKlip Grip Pro, voor een alles-in-een video-opname-oplossing.

IRig Stream is gemaakt voor contentmakers en muzikanten. Het is een mobiele audio-interface die meerdere audiobronnen combineert tot één track voor opname of streaming in mono of stereo met het mobiele apparaat van de gebruiker en hun favoriete app.

iRig Mic Cast 2

De ultracompacte, reisvriendelijke, iRig Mic Cast 2 biedt een betaalbare oplossing voor heldere, heldere stemopname voor YouTube-video’s, Instagram, livestreams of audio voor Skype- en FaceTime-gesprekken.

Deze microfoon kan op een iPad of smartphone worden geklikt dankzij een magnetische ontwerp. iRig Mic Cast 2 werkt zowel staand als liggend op telefoons en tablets met de meegeleverde kabel.

iRig Mic Cast 2 werkt met elke app die audio opneemt. Voor extra gemak wordt het geleverd met iRig Recorder 3 LE (iPhone / iPad / Android) – een gebruiksvriendelijke, hoogwaardige audio- en video-app waarmee gebruikers kunnen opnemen, bijsnijden, bewerken en delen vanaf hun smartphone of tablet.

iRig Mic Cast HD

Dit is de professionele versie van de iRig Mic Cast 2. De HD versie biedt superieur geluid. iRig Mic Cast HD biedt ook selecteerbare patronen zoals voor en achter opname dat ideaal is voor het houden van interviews. Om meteen aan de slag te gaan, bevat iRig Mic Cast HD Lightning-, Micro-USB- en USB-C-kabels.

 

iRig Mic Video en iRig Mic Video Kit

Deze microfoon in shotgun-stijl biedt professionele audio-opname- en productiefuncties die geschikt zijn voor een breed scala aan video-opnamen – van uitzendingen tot vlogs. iRig Mic Video bevat dezelfde handige magnetische houder als iRig Mic Cast HD, plus een flitsschoenadapter voor montage op DSLR’s. Met de meegeleverde Lightning-, Micro-USB-, USB-C- en DSLR-kabels kunnen gebruikers in een oogwenk schakelen tussen een serieuze studio-opstelling en een ultra-mobiele buiteninstallatie.

Dankzij een meerkleurige LED kunnen gebruikers gemakkelijk het signaalniveau in één oogopslag controleren. De hoofdtelefoonuitgang biedt directe realtime monitoring. iRig Mic Video claimt de enige smartphone-compatibele microfoon in shotgun-stijl te zijn die instelbare versterking biedt voor gebruik in elke situatie. iRig Mic Video werkt met elke app die audio opneemt en wordt geleverd met de iRig Recorder 3 LE van IK.

Voor een veiligere grip en stabiele opnamen onderweg, wordt de iRig Mic-videokit compleet geleverd met de microfoon plus IK’s iKlip Grip Pro. Een multifunctionele standaard die binnen enkele seconden van handgreep naar monopod naar statief transformeert. Met een standaard UNC ¼ “-draad kunnen gebruikers iRig Mic-video, verlichting of andere accessoires er bovenop plaatsen.

iRig Stream

iRig Stream is een innovatieve stereo audio-interface ontworpen voor muzikanten, podcasters en andere makers die hoogwaardige audio willen opnemen of streamen met hun mobiele apparaat. Twee lijnniveau RCA’s bieden een snelle verbinding met mixers, toetsenborden en buitenboordapparatuur, en de meegeleverde Lightning-, USB-C- en USB-A-kabels kunnen worden aangesloten op de nieuwste smartphones, tablets en laptops.

Een hoofdtelefoon- / microfoonaansluiting biedt zowel directe monitoring als een gemakkelijke manier om een voice-over aan een stream toe te voegen. Compatibel met de meeste oordopjes / microfooncombo’s en IK’s analoge iRig-accessoires, biedt het een uitgebreide oplossing in een ultracompacte vormfactor.

Een intuïtieve set gain indicatoren en versterkingsregeling maken het gemakkelijk om het juiste niveau in te stellen, en 24-bits, 48 kHz A / D-converters zorgen voor hoogwaardig geluid. Een Stereo / Mono-schakelaar zorgt voor compatibiliteit met het breedste scala aan apps, waaronder mono-apps zoals Instagram, en een loopback-functie waarmee gebruikers muziek op hun apparaat kunnen afspelen terwijl ze streamen.

Prijzen en beschikbaarheid

Alle producten kunnen nu al besteld worden bij de IK Multimedia online winkel. Vanaf begin november moeten de producten in de winkel liggen.

iRig Mic Cast 2 – € 49,99 **; iRig Mic Cast HD – € 99,99; iRig Mic Video -€ 129,99; iRig Mic-videokit – € 169,99; iRig Stream – € 99,99.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.