Gerucht: Apple gaat eigen 5G modems ontwikkelen

Het lijkt erop dat Apple eindelijk echt gebruik gaat maken van een recente overname. Apple heeft onlangs de modemtak van Intel overgenomen. Deze tak gaat vanaf 2022 waarschijnlijk 5G modems leveren voor Apple producten.

Met de productie van eigen modems, wordt Apple minder afhankelijk van leveranciers als Qualcomm, waarmee de verhouding niet altijd even goed is. Apple produceert ook al zelf de chipsets voor haar iOS apparaten. Net als Huawei en Samsung, heeft het hierdoor meer controle over de toelevering, maar ook over de kosten van een chipset. Een eigen 5G modem is een sterke aanvulling. De chipset en het modem kunnen dan optimaal met elkaar communiceren. In theorie zouden verbindingen sneller en stabieler moeten worden.

De reden dat Apple zich op 2022 richt en niet 2020, heeft mogelijk met het ontwerpproces en certificering te maken. Deze processen kunnen veel tijd kosten. Wanneer deze processen eenmaal op gang zijn, mag het geen enkel probleem zijn voor Apple om met regelmaat nieuwe modellen en innovaties op het gebied van 5G te presenteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram