We zijn er live bij in Londen, de presentatie van de nieuwe Oppo Reno2 series. Toestellen met een sterke focus op fotografie en creatief gebruik, maar ook met een opvallend laag prijskaartje.

Oppo Reno2 Z, de lite uitvoering

Met een 6,1 inch display, is de Oppo Reno2 Z net iets kleiner dan het Reno2 basismodel. Dit display krijgt bescherming van een glazen Gorilla Glass 5 paneel. Het display draait op een resolutie van 2.400×1080. Dat is FullHD+. Prima voor films en series.

Ondanks het lage prijskaartje, krijg je bij de Oppo Reno2 Z toch al een quad-camera mee. Dit start met een 48 megapixel Ultra-Clear main camera. Daarnaast ligt een 8 megapixel groothoek (119 graden) camera. Voor creatief gebruik krijg je ook nog een 2 megapixel mono camera en een 2 megapixel portretlens. Die laatste twee zijn een opvallende verschijning. Oppo presenteerde haar contrast verhogende monolens technologie in de Oppo A9 2020 ter ondersteuning voor de portretlens.

Oppo Reno2 Z Wit

Om de prijs omlaag te brengen, maakt Oppo gebruik van de MediaTek P90 chipset. Deze krijgt wel 8GB werkgeheugen om snelle app wisselingen mogelijk te maken. Voor gamers zal het toestel wat minder rekenkracht met zich meebrengen. Daarvoor ligt de focus echt op de Oppo Reno2 zelf.

Oppo Reno2, het quad camera met 5x hybrid zoom

De Oppo Reno2 krijgt een 6.5 inch, 800 nits AMOLED display mee. Deze krijgt een zeer strakke 2.400×1.800 resolutie mee. Het display krijgt bescherming van een Corning Gorilla Glass 6 glasplaat. De onderkant is van gebogen Gorilla Glass 5. Het geheel zou naadloos moeten zijn. De camera kent ook geen camera bump. Iets dat we in de vorige Reno al enorm konden waarderen.

Bij de Oppo Reno 2 draait het hele verhaal vooral om de quad-camera. Deze opstelling start met een Sony IMX 586 48 megapixel ultra-clear camera. Daarnaast ligt een 8 megapixel groothoek (116 graden) en een 13 megapixel telezoom lens. Met deze drie camera’s kan gekozen worden voor 5x hybrid zoom en tot 20x digitale zoom. Daarnaast is er een monolens camera. Deze zorgt voor hogere contrasten in foto’s.

Oppo Haaienvin Camera

Oppo brengt opnieuw de Ultra Dark Mode mee. Daarmee kun je in 2-2,5 seconden een nachtfoto neerzetten. Dat zou bloedsnel zijn ten opzichten van Huawei en OnePlus. Zeker iets dat we in de praktijk willen gaan testen.

Exclusief voor de Reno2 is de nieuwe Ultra Macro Mode. Daarmee kun je al vanaf 2,5 centimeter scherpstellen op objecten. Daarnaast komt het merk met een geavanceerde portretmodus.

Opvallend is de lage prijs van het toestel. Oppo kiest niet meer voor de snelste chipset van Qualcomm. In plaats daarvan beschikt het toestel over de Qualcomm Snapdragon 730G chipset die relatief onbekend is. Om soepel gebruik te maken van het toestel, ligt er wel 8GB werkgeheugen in.

Ultra Steady, de smartphone als actioncam

OnePlus introduceerde afgelopen week in Londen haar 7T series. Belangrijk bij de camera’s van de OnePlus is de SuperStabilizer modus. Wie ons een beetje heeft gevolgd, heeft gelezen dat deze modus echt nog te wensen overlaat. Beperkt tot FullHD op 30 frames per seconden, enorme vertekeningen. Compleet onbruikbaar.

Oppo lijkt wat harder gewerkt te hebben aan haar Ultra Steady Video Mode. Dit moet echt meer op een actioncam beleving lijken dan wat OnePlus heeft neergezet. Al is het maar omdat Oppo dit wel kan op 60 frames per seconde. Dit is het resultaat van de Oppo Hybrid Image Stabilisation technologie.

Audio 3D Mode

Ook de audio in video’s moet beter worden. Oppo gebruikt hiervoor 3 microfoons. Deze moeten in staat zijn om in te zoomen op de persoon die praat en deze zuiver laten horen. In hoeverre er ondersteuning is voor een externe microfoon, is nog onbekend.

16 Megapixel selfie camera

De Reno2 krijgt de bekende haaienvin pop-up camera mee. Deze klapt in 0,8 seconden uit. Hij moet 200.000 keer meegaan. In de Reno2 is dit een 16 megapixel model met AI Beauty Mode om de gebruiker net even wat aantrekkelijker te maken. De Reno2 Z beschikt niet over de AI Beauty Mode, maar een Atmosphere Light camera.

Vingerafdrukscanner

De vingerafdrukscanner is voor beide toestellen aanwezig. In beide gevallen zit deze onder het display verwerkt. De derde generatie sensor zou 11,3% sneller reageren dan haar voorganger.

Android 9 met ColorOS 6.1

Natuurlijk voorziet Oppo deze smartphones van haar eigen ColorOS. Hoewel Android 10 pas officieel Dark Mode ondersteund, brengt ColorOS 6.1 deze mogelijkheid alvast naar Android 9. En ja, een update naar Android 10 zit in de pijplijn.

Privacy is wederom belangrijker geworden. Zo zal ColorOS 6.1 het mogelijk maken om gemakkelijker te bepalen welke apps wel of niet jouw persoonlijke data mogen benaderen. Denk aan jouw locatie of foto’s. Zo kun je foto’s in de private safe zetten als je niet wilt dat anderen erbij kunnen. Denk aan je Tinder fotocollectie ;-).

Oppo Reno ColorOS 6.1

TÜV Rheinland gaming certificering

Bij TÜV in Duitsland, benchmarken ze alles. Ook de mobile gaming prestaties van smartphones. Hoewel we niet de verwachting hebben dat veel gamers ooit van TÜV gehoord hebben, heeft Oppo wel een 5-sterren rating gekregen. Dit komt mede door GameBoost 3.0. Hierin zitten de Frameboost, Touchboost en Engineboost technologieën van Oppo. Hierdoor krijg je bijvoorbeeld een 30% betere framerate, maar reageert het toestel ook 10% sneller op aanrakingen.

VOOC Flash Charge 3.0

Helaas nog geen draadloos laden in de Oppo Reno2 series, maar VOOC Charge 3.0 is wel aanwezig. VOOC Charge 3.0 is een technologie waarbij de 4.000mAh accu wordt gesplitst. Hierdoor kan deze sneller roden opgeladen. Een technologie de adembenemend was in de eerste Reno series en waar nu opnieuw 10% snelheidswinst lijkt te zijn geboekt.

Beschikbaarheid

De Oppo Reno2 ligt 18 oktober al in de winkel voor €499. Het gaat hierbij om de 8GB/256GB uitvoering. De Oppo Reno2 Z ligt dezelfde dag in de winkel voor €349. Hier gaat het om de 8GB/128GB uitvoering.

Al het fotowerk in deze post is gemaakt met de Oppo Reno 10x Zoom. Het vorige vlaggenschip van het merk.

kopen
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.