De strijd rondom de next generation consoles lijkt weer los te barsten. Net als Microsoft, bouwt Sony weer aan nieuwe hardware. Wederom op basis van het PC platform en met partner AMD. De PlayStation 5 ligt kerst 2020 in de winkel.

De nieuwe PlayStation 5 zal draaien op een AMD Ryzen chipset. AMD weet op dit platform goed te scoren ten opzichte van Intel. De AMD Chipsets zijn met bijna vergelijkbare performance, al snel 40% goedkoper. Met andere woorden, voor hetzelfde budget krijg je veel meer rekenkracht.

Sony gaat voor het nieuwe model ook over op snelle SSD opslag. Iets anders hadden we ook niet verwacht. De prijzen van SSD’s gaan momenteel snel omlaag, waardoor dit een prima investering is. Bovendien waren games traditioneel een slijtageslag voor SSD’s, maar ook dat argument is inmiddels van tafel.

De lancering van de PlayStation 5 wordt ergens tussen oktober en december van 2020 verwacht. Op tijd voor de kerst. Nederland is één van de weinige landen waar PlayStation groter is dan Xbox, dus we verwachten dat Sony, Nederland vlot zal bedienen.

Via Wired.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.