Sony Playstation Logo
Arjan Olsder
Arjan Olsder

De PlayStation 5 / PS5 komt eraan!

De strijd rondom de next generation consoles lijkt weer los te barsten. Net als Microsoft, bouwt Sony weer aan nieuwe hardware. Wederom op basis van het PC platform en met partner AMD. De PlayStation 5 ligt kerst 2020 in de winkel.

De nieuwe PlayStation 5 zal draaien op een AMD Ryzen chipset. AMD weet op dit platform goed te scoren ten opzichte van Intel. De AMD Chipsets zijn met bijna vergelijkbare performance, al snel 40% goedkoper. Met andere woorden, voor hetzelfde budget krijg je veel meer rekenkracht.

Sony gaat voor het nieuwe model ook over op snelle SSD opslag. Iets anders hadden we ook niet verwacht. De prijzen van SSD’s gaan momenteel snel omlaag, waardoor dit een prima investering is. Bovendien waren games traditioneel een slijtageslag voor SSD’s, maar ook dat argument is inmiddels van tafel.

De lancering van de PlayStation 5 wordt ergens tussen oktober en december van 2020 verwacht. Op tijd voor de kerst. Nederland is één van de weinige landen waar PlayStation groter is dan Xbox, dus we verwachten dat Sony, Nederland vlot zal bedienen.

Via Wired.

Eén reactie

  1. Precies, dat is het, een strijd! Niet allen tussen Nintendo, Microsoft met z’n xbox en Sony maar ook online.
    Welke winkel staat het hoogst in Google en haalt de meeste kopers binnen? Welke website trekt de meeste bezoekers en linked mensen door? Achhh het mooiste komt nog…. de release!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.