De Honor 9X is verdacht goedkoop!

Afgelopen donderdagavond streek ik neer in Amsterdam. Voor de lancering van de Honor 9X. Net als Oppo, een release party voor een middensegment toestel dat het dit najaar moet doen. Maar de Honor 9X is wel extreem goedkoop.

Wel een Google licentie

Even was er de verwachting dat de Honor 9X het eerste toestel van het merk zonder Android licenties van Google zou zijn. Het toestel werd gepresenteerd na de Huawei Mate30 Pro die het zonder moet doen als gevolg van de ruzie tussen Huawei en Trump.

De Honor 9X was echter al klaar voor Google moest stoppen met het verlenen van licenties aan Huawei en haar dochtermaatschappij Honor. De Honor 9X is qua Android beleving dus echt een typisch Honor toestel zoals we hier de laatste jaren van zijn gaan houden.

Triple Camera’s done right

Eerder deze maand zagen we hoe OnePlus het middensegment verraste met de OnePlus 7T. Het merk stak netjes de middelvinger op aan iedereen die even daarvoor een OnePlus 7 kocht. Niet alleen met een beter display en een snellere chipset, maar ook met drie matige camera’s in plaats van één. Honor heeft, met de cameratechnologie die Huawei bezit, ook een triple camera neergezet. Een eerste blik op deze camera laar nu al betere foto’s zien dan de OnePlus 7T in de review heeft neergezet, al is de resolutie van de groothoek wat lager. De kwaliteit van Honor’’s en Huawei’s vlaggenschepen wordt nog niet behaald, maar binnen het prijssegment lijkt Honor wel te gaan domineren in camerakwaliteit.

Je krijgt met de Honor 9X dezelfde 16 megapixels voor selfies. Je krijgt dezelfde 48 megapixels voor de main camera, maar de Honor 9X groothoek moet het doen met 8 megapixels en een 2 megapixels dieptecamera voor onscherpe achtergronden. Maar het gaat om meer dan alleen de sensor zelf. Het gaat om lichtgevoeligheid en lichtbreking. En dat komt grotendeels uit de optiek. Ja, we gaan een vergelijking doen.

Honor 9X Blauw

Volledig display

Ook opmerkelijk met het prijskaartje van de Honor 9X is het display. Natuurlijk heeft Honor hier de keuze moeten maken voor LCD, maar het is wel een FullHD+ display van 6,6inch. En hij loopt van rand tot rand in alle richtingen. Net als bij OnePlus, kiest Honor voor een complacte pop-up camera. Zelfs de vorm is gelijk.

Chipset

Natuurlijk ga je niet dé snelste chipset van HiSilicon in de Honor 9X vinden. Maar met de HiSilicon 710F chipset krijg je toch echt wel stevige prestaties, al is het nog een chipset op basis van 12nm. De besparing moet ergens vandaan komen. Toch brengt deze chipset vier 2.2GHz CPU’s en vier 1.7GHz CPU’s met zich mee. Dat gaat waarschijnlijk mooie prestaties opleveren in de benchmarks. De 4 tot 6GB werkgeheugen is ook erg netjes.

Prijskaartje

En dan het opvallende prijskaartje. De officiële prijs moet op €299 komen te liggen. Voor ons gevoel een hele nette prijs voor deze specificaties. Maar… Honor begint de verkoop met een stunt. €199 voor het toestel en als je snel bent, ook nog een nieuwe Honor Band 5. Het is duidelijk dat Honor op zoek is naar marktaandeel en als Android gebruiker haal jij daar momenteel voordeel bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events