Dyson Auto
Arjan Olsder
Arjan Olsder

De Dyson auto komt er niet

Lang hebben ze het er over gehad, en ook wij journalisten keken er echt naar uit. Dyson leek alle technologie in huis te hebben om de markt voor elektrische auto’s te bestormen… maar ze stoppen ermee.

Ik heb de eer gehad regelmatig met Jake Dyson om tafel te mogen zitten. Om over mooie producten te praten, maar iedere keer kwamen we toch weer uit op het automotive project. Een project waarvoor Dyson op papier alle expertise in huis heeft. Ze bezitten een fabriek die accu’s kan maken. Ze bezitten alle kennis over luchttechniek. Ze bezitten de kennis om zelf kleine, extreem sterke elektromotoren te bouwen en ze zijn erg slim met het ontwikkelen van lampen. Deze beslissing van Dyson kwam dan ook relatief onverwacht.

De beslissing om te stoppen met het automotive project, werd op 10 oktober al door Dyson zelf kenbaar gemaakt. De fabrikant laat weten dat het concept redelijk stond, maar dat het lastig bleek om een auto te maken die commercieel goed in de markt te zetten is.

Dyson gaf aan naar een koper voor het project te hebben gezocht, maar deze niet te hebben gevonden.

Het gevolg is dat de afdeling wordt gesloten. Voor wat betreft de werknemers, verwacht Dyson het gros te kunnen verdelen over andere afdelingen in het bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.