Logo GadgetGear.nl
HiSilicon Kirin 990 Chipset
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

ARM blijft leveren aan HiSilicon (Huawei)

Bijna… bijna lag de hele chipbusiness van Huawei op haar gat. Het zijn juist de chipsets waarmee Huawei al jaren furore maakt in haar smartphones. Het Amerikaanse exportverbod zorgde er al voor dat Huawei zonder Google licenties zit. Datzelfde verbod had er ook voor kunnen zorgen dat Huawei geen processors meer op haar chipset kon plaatsen.

Huawei gebruikt, net als Apple, Samsung en Qualcomm, CPU’s van ARM. En laat de technologie van ARM, van oorsprong nou Brits zijn. Dit heeft ARM, volgens Reuters, speciaal laten uitzoeken. Huawei’s HiSilicon divisie is namelijk een groot afnemer van ARM CPU kernen (of in ieder geval de technologie erachter).

Huawei’s HiSilicon krijgt dus gewoon de ARM v8-A architectuur aangeleverd, net als de volgende generatie, de v9. De productie van de Kirin 990 chipsets kan dus van gang. Dé chipset die waarschijnlijk zal debuteren in de Huawei P40 series. Nu rest alleen nog de vraag, hoe is een Huawei smartphone zonder Google licenties? Dat weten we binnenkort. Huawei is nog altijd voornemens de Huawei Mate30 Pro naar Europa te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.