We zetten hem een beetje scherp neer, maar het komt er wel een beetje op neer. Één van de oudste smartphone blogs van Nederland legt het loodje, na overname door webwinkel AlleKabels.nl.

Ja, ook hier doet het een beetje pijn. Mijn eerste ervaringen met het bloggen voor consumenten was op datzelfde MobileCowboys. Daar ontstond het idee voor GadgetGear.nl waar ik breder wilde bloggen dan alleen over telefoons. En ook hier kunnen jullie rekenen op een team enthousiaste vrijwilligers.

Mobile Cowboys was sinds 2005 actief in Nederland. Eind 2017 kwam het verrassende nieuws dat de grootgrutter in snoertjes en hoesjes, de publicatie had overgenomen. De nieuwssite werd omgebouwd tot webshop met nieuws en even leek er flink geïnvesteerd de worden. Ook de nieuwe redactie leek het allemaal prima te trekken.

Met de overname van fotoboekenmaker Henzo, lijkt AlleKabels.nl de visie te hebben verschoven. Een krappe week geleden maakte het bedrijf dan ook bekend te stoppen met investeringen in de publicatie. Vanavond was de site onbereikbaar.

De afgelopen jaren zijn veel telefoonblogs verdwenen. Zo werd GSMhelpdesk overgenomen door Telecompaper en AllAboutPhones opgeslokt door Want. Voor de overname door AlleKabels.nl is MobileCowboys een tijd lang onderdeel geweest van DutchCowboys.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.