xCloud brengt gamestreaming naar de Xbox

Met de laatste versie van de Xbox One S All Digital, schrapte Microsoft al de optische drive. Zo kan de gigant de verkopen beter binnen haar eigen Xbox shop houden en verliest het geen geld meer aan de handel in used games. Maar ook de hardware kan binnenkort goedkoper door gebruik te maken van xCloud.

xCloud is de game streaming dienst van Microsoft op basis van het Xbox platform. Hoewel het nu al mogelijk is om binnenshuis vanaf jouw eigen Xbox One hardware te streamen, kun je met xCloud streamen vanaf hardware van Microsoft zelf.

Microsoft is niet de enige die zich op dit gebied bezig houdt. Sony kocht enkele jaren geleden OnLive voor haar eigen PlayStation streaming platform. Ook Google is bezig met de uitrol van Google Stadia. Daarmee heb je niet meer dan een Google controller op basis van WiFi en een Chromecast ondersteunende TV nodig om te kunnen gamen. Het is dus de vraag of we in de toekomst nog Xbox consoles gaan kopen.

Microsoft werkt inmiddels al een jaar aan xCloud. De dienst krijgt komende maand in de VS, het VK en Zuid-Korea haar technische preview. Dan kunnen de eerste gamers, op uitnodiging, de dienst uitproberen. Net als bij de concurrenten, zal het hier om een abonnementsdienst gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events