FAQ: Welke lader moet je kopen voor de Nintendo Switch?

Natuurlijk kun je Nintendo’s eigen lader voor de Nintendo Switch kopen, maar met de keuze voor USB-C heb je natuurlijk veel meer opties. Welke lader (of powerbank) je het best kunt gebruiken, wij leggen het uit.

5 Watt laders

De Nintendo Switch laat zich al opladen vanaf 5 Watt en zelfs minder. Maar, dan moet je er wel rekening mee houden dat hij alleen kan laden, wanneer hij niet actief wordt gebruikt.

7,5 Watt laders

Vanaf 7,5 Watt zal hij laden tijdens het gamen, mits het geen heel intensieve game is.

10 Watt laders

Nu ga je echt al laden terwijl je speelt, al is het best langzaam. Maar zit je met een lege accu, kun je zelfs de meest intensieve games spelen.

18 Watt+ laders

Met 18 watt laders kun je op volle snelheid laden. Dit mag een 9V/3A lader zijn, maar ook een 12V/2A of 12V/2.6A lader. In 3 uurtjes zit jouw Switch weer op 100%.

39 Watt laders

Optimaal is een 15V/2.5a lader ofwel 39 Watt. Daarmee kan de Nintendo Switch niet alleen op volle snelheid laden, maar kun je ook de dock gebruiken om zo op een TV te gamen.

Hoe bereken je het aantal Watt?

Niet alle laders en powerbanks laten zien hoeveel watt ze beschikbaar hebben. Dan staat er vaak wel op vermeld hoeveel ampère en volt ze ondersteunen. De rekensom is gemakkelijk. Gewoon het aantal ampère maal het aantal volt en je weet hoeveel watt de lader kan leveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events