Grote veranderingen bij Sonos deze IFA. Het belangrijkste nieuws, er komt een bluetooth speaker in het assortiment van Sonos. Omdat mensen ook graag buiten de deur naar muziek luisteren. Waarom zouden ze dan nog een extra bluetooth 4 speaker aan moeten schaffen? Daarom ontwikkelde Sonos de Sonos Move.

Sonos Move

Dat de Move hier werd gepresenteerd, was geen verrassing. Eerder dit jaar lieten we je al beelden van de Sonos Move zien. De Sonos Move is eigenlijk een grote Sonos One, met een stevige accu eronder. Hij is ook water, sneeuw en modderbestendig. Lifeproof dus. Bovendien zit achterin een flinke inkeping. Daarmee kan hij gemakkelijk meegenomen worden.

Sonos Move Voor en Achter

De Sonos Move is ook de eerste Sonos speaker met automatische TruePlay. Je hebt dus geen iPhone meer nodig. Deze speaker kan zichzelf tunen voor het beste geluid in de ruimte.

Sonos Move Far Field Microfoon

Een outdoor speaker is een lastig product om te ontwikkelen. De eigenschappen voor een indoor speaker zijn compleet anders dan voor een outdoor speaker. Sonos moet het geluid dan ook compleet aanpassen op zo’n moment. Dat is de reden dat Sonos Auto TruePlay heeft ontwikkeld.

Sonos Move Charging Dock

Om het gebruiksgemak te vergroten, heeft Sonos een speciale lader ontwikkeld. Dit is een ring waar je de speaker in zet. Hij laadt dan meteen de accu op. De lader is niet geschikt voor outdoor gebruik. Dat wil zeggen, deze is niet weatherproof. De Sonos Move is dut wel. Deze is IP56 gecertificeerd. Tijdens de IFA liet Sonos ook zien hoe stootbestendig de behuizing is.

De Sonos Move komt 24 september op de markt. De speaker gaat dan €399 kosten.

Komt Auto TruePlay naar andere Sonos speakers?

Sonos ziet het huidige TruePlay systeem, waar je een iOS device voor nodig hebt, nog steeds als superieur ten opzichte van Auto TruePlay. De reden is dat je met een iOS device op een andere plaats in de ruimte meet dan de speaker met haar eigen microfoons doet. Ondersteuning voor Android is nog steeds niet iets waar we op hoeven te rekenen. Nodig een vriend met een iPhone uit om je Sonos speakers te tunen, dat is de beste strategie.

Sonos One SL

De Sonos One SL ziet er hetzelfde uit, maar wordt geleverd zonder far field microfoon. Dus zonder Alexa en zonder Google Assistant. Eigenlijk de Sonos Play:1 in de behuizing van de Sonos One. Deze uitvoering wordt speciaal gemaakt voor consumenten die niet in iedere ruimte een microfoon willen, maar wel een Sonos One.

Sonos Port

De Sonos Port is een nieuwe tool die jouw Sonos netwerk meer inputs geeft. Met de Sonos Port verbindt je traditionele audiobronnen met het Sonos netwerk. Zo kun je bijvoorbeeld analoge audio over jouw Sonos netwerk streamen. Bijvoorbeeld van een platenspeler.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.