Politie start testen met elektrische auto’s

Het voordeel voor de politie is dat elektrische auto’s een geweldige acceleratie laten zien bij een achtervolging. Maar kunnen de elektrische bolides van een merk als Kia het verkeersgedrag van de politie wel aan?

Op dit moment is de Politie met Kia aan het testen. In Amsterdam, Oost-Nederland en Midden-Nederland rijden de korpsen met een elektrische Kia rond. Deze Kia e–Niro modellen zijn voorzien van politie striping, maar ook van de nodige bepantsering, waar een elektrische auto doorgaans zo licht mogelijk is.

Kia e-Niro

De voordelen van een elektrische auto lijken bij de politie wel aan te slaan. Door de snelle acceleratie, kan de politie in een achtervolging al snel meters winnen ten opzichte van de auto waar ze achteraan gaan. Daarnaast kunnen ze muisstil arriveren, wanneer een inbraak in volle gang is.

Toch hoopt de politie vooral veel vragen te beantwoorden. Zoals of de actieradius van goed genoeg is. En hoe zorg je dat de wagens niet te lang uit roulatie zijn omdat ze moeten laden? En hoe reageren de auto’s op het ruige gebruik op de weg tijdens politiewerk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events