Als voorproefje op wat nog komen gaat, lanceert OnePlus vandaag de OnePlus 7T. Een Android smartphone op de nieuwe Qualcomm Snapdragon 855+ chipset met een 90Hz display. Deze is zeker voor de gamers 😊

Het “ik kan alles display”

Het display van de OnePlus 7T heeft een snelheid van 90Hz. In combinatie met de razendsnelle chipset, verwachten we dan ook een toptoestel voor gamers, tegen een zeer interessant prijskaartje. Er is zelfs een speciale co-processor geplaatst om het display soepel aan te sturen.

Daarnaast heeft het display ook enorme voordelen voor liefhebbers van films en games. Het OnePlus 7T display is namelijk geschikt voor HDR10+ beelden en is officieel gecertificeerd. Je ziet dus meer details in heldere en donkere beeldpartijen. Op het display kijken in de volle zon? Met den 10.000 nits helderheid moet het, op papier, wel goed komen. De selfie camera zit weer met een druppelvormige inkeping in het display verwerkt.

Dolby Atmos Geluid

Het geluid in de laatste generatie smartphones van OnePlus was al een sterke feature. In de OnePlus 7T zitten Dolby Atmos speakers verwerkt. Bij de vorige tests waren we al enorm onder de indruk van de prestaties, dus ook hier verwachten we best veel.

Qualcomm Snapdragon 855+ Chipset

De OnePlus 7T zal draaien op de Qualcomm Snapdragon 855+ chipset. Dit is een vreemde eend in de wereld van Qualcomm. Normaal moeten we tot het begin van het nieuwe jaar wachten voor een nieuwe chipset. Onder druk van Samsung, Apple en Huawei, die zelf chipsets maken en in het najaar presenteren, heeft Qualcomm haar populaire 855 chipset een stevige update gegeven. Hierdoor trek je er nog meer performance uit. De OnePlus 7T behoort tot de eerste lichting vlaggenschip smartphones met deze snellere processor.

Om de smartphone verder te versnellen, maakt OnePlus gebruik van UFS 3.0 opslagruimte. Hierdoor kunnen apps sneller worden gestart. Met RAM Boost verwacht OnePlus het beschikbare geheugen slimmer toe te wijzen aan apps om ook daar weer snelheidswinst te behalen.

Warp Charge 30T snellader

Ook de Warp Charge 30 technologie krijgt nu al een upgrade van OnePlus. Met Warp Charge 30T kun je de 3.800MHz accu in een uurtje volledig opladen. De snelheidswinst zou zo’n 23 procent moeten zijn.

Focus op de camera

De grote kritiek op de OnePlus 7 series was dat de camera’s niet echt konden concurreren met de andere vlaggenschip smartphones van dat moment. Met de nieuwe serie verwacht OnePlus een inhaalslag te maken. Zo wordt de OnePlus 7T uitgerust met 3 camera’s.

De main camera is een 48 megapixel Sony IMX586 beeldprocessor van 1/2″. Met de 7P lens en een groot diafragma levert dit een f/1.6 lichtsterkte op. Daarnaast is deze lens optisch gestabiliseerd. Je krijgt ook een 2x telezoom lens en een 16 megapixel, 117 graden groothoeklens.

Opvallend detail is dat OnePlus één van de camera’s ook als macrocamera kan aansturen. Daarmee kun je foto’s op 2,5 centimeter afstand nemen.

Accessoirelijn van de OnePlus 7T

OnePlus laat ook meteen een serie accessoires voor de Oneplus 7T zien. Natuurlijk zien we weer de Bullets Wireless 2 headset, en covers, maar dit jaar gaat OnePlus ook glazen screenprotectors leveren.

Verwachtingen

We hebben op het kantoor van OnePlus al even met een vroege versie van het toestel mogen spelen. De cameraprestaties lijken echt enorm verbeterd. Al moeten we wel zeggen dat we weinig scenario;s hebben getest. Vooral de macro functie was erg sterk. We verwachten hier echt wel mooie plaatjes van. Ook de displaybeleving is erg sterk, samen met de Dolby Atmos speakers, maar we hebben deze niet outdoor kunnen checken. Hoe dan ook, we hebben er nu al zin in om het toestel live te gaan ontdekken.

Beschikbaarheid

Over prijzen en ‘andere producten’ spreekt OnePlus pas tijdens haar launch event op 10 oktober.

kopen
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.