LG lanceert haar 8K Oled en 8K NanoCell TV’s

LG Signature Series TV 8K

LG brengt nu haar portfolio 8K TV’s wereldwijd uit. Het gaat hierbij om TV’s met zowel OLED displays als displays op basis van NanoCell technologie. Beide display technologieën van LG blijken de minimale waarden voor een 8K ervaring te overtreffen.

Contrastmodulatie waarden

Het geheim van een 8K beeldervaring zit hem in de contrastmodulatie van de pixels. Met andere woorden, hoe goed zijn pixels van elkaar te onderscheiden. Voor een 8K ervaring, moet deze CM waarde minimaal 50% bedragen. LG claimt voor zowel OLED als NanoCell boven de 90% te scoren.

LG Signature Series TV 8K

Beeldverbeteraars

Ook LG doet aan beeldverbeteraars. Deze zitten in haar Alpha processor. Deze Alpha 9 processor is inmiddels aangekomen bij haar tweede generatie. Deze chip kan beelden herkennen. Op basis van deze beelden worden bepaalde beeldprofielen gebruikt. Daarbij worden helderheid en contrasten aangepast voor de beste ervaring. Dit gebeurd mede op basis van deel learning.

De TV’s hebben Technicolor HDR ondersteuning aan boord. Deze werkt tot 4K resolutie. Voor 8K beelden zijn HDR10 en HLG beschikbaar.

Stereo opwaarderen

Naast het verbeteren van het beeld, kunnen de LG 8K TV’s van dit jaar ook het geluid verbeteren. Via een speciaal algoritme kunnen LG TV’s stereogeluid uitbreiden naar 5.1 surround sound. Ook zijn de TV’s gecertificeerd voor Dolby Atmos.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.