IFA: TCL gaat Europa bestormen met haar TCL Plex smartphone

TCL Plex

TCL is misschien nog niet het meest bekende merk in telecomland, maar het merk zit achter een aantal grote namen. Alcatel, BlackBerry en Palm rollen uit de fabrieken van TCL. Nu gaat het hier ook onder eigen merk aan de slag.

De TCL Plex zal gaan draaien op een Qualcomm Snapdragon 675 chipset. Daarmee lijkt het toestel gericht op het middensegment. Bovendien gaat TCL de samenwerking tussen haar producten laten zien. De smartphones van TCL kunnen TCL TV’s direct aansturen.

NXTVISION Display

Entertainment lijkt erg belangrijk in de release van de TCL Plex. Daarvoor heeft het merk NXTVISION ontwikkeld. Een beeldverbeteraar die SD kwaliteit beeldmateriaal opschaalt naar HDR. Daarmee worden contrasten verhoogd en kleuren versterkt. Het display meet 6.53 inch en heeft een FullHD+ resolutie.

Camera’s

Het toestel komt met drie camera’s op de markt. De hoofdcamera krijgt een beeldsensor van 48 megapixels en kan filmen in 4K. Het aantal frames per seconde wordt nog niet gecommuniceerd. De camera krijgt ook een 2 megapixels low-light sensor voor opnamen in het donker. Slow motion opnamen kunnen gemaakt worden met 960 frames per seconde.

Naast de main camera en low-light camera, krijg je ook een groothoek van 123 graden. Deze krijgt een beeldsensor van 16 megapixels mee.

De selfiecamera krijgt een resolutie van 24 megapixels. Om het beeld te verbeteren, kunnen de pixels op de beeldsensor gegroepeerd worden in groepjes van 4. Hierdoor gaat de kwaliteit en lichtgevoeligheid omhoog.

Beschikbaarheid

De TCL Plex ligt in 2020 in de winkel. Prijzen zijn nog niet bekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.