IFA: Sharp komt eindelijk met een 120Hz vlaggenschip smartphone

Sharp Aquos R3

Het Sharp van Foxxcon, toonde vorig jaar op de IFA een drietal smartphones uit het middensegment. Smartphones die er netjes uitzagen, maar nergens in wisten uit te blinken. Toen al beloofde Sharp dat ze met een jaar iets krachtigs op de markt zouden zetten. Dat zou dan de Sharp Aquos R3 zijn die dit jaar is gepresenteerd.

De Sharp Aquos R3 Android smartphone is een vlaggenschip dat al in juni op de Japanse markt verscheen. Sinds deze maand is het toestel ook hier in Europa te koop.

De Sharp Aquos R3 draait op een Qualcomm Snapdragon 855 chipset met 6GB werkgeheugen. Dezelfde chipset die in alle vlaggenschepen van andere merken zit die dit jaar op de markt zijn gekomen. Nouja, op die van Samsung en Huawei na.

Maar bij Sharp gaat het natuurlijk allemaal om het display. In dit geval het 6.2 inch Pro IGZO Reality Display. Deze krijgt een Quad HD+ resolutie. Dat zijn 3.120×1.440 pixels. Met een speciale mix van indium-gallium-zinc-oxide, heeft het display een zeer hoge reactiesnelheid gekregen, wat fijn is voor gamers. Sterker nog, het is het derde toestel op de Nederlandse markt met een 120Hz display. Ja gamers, deze is voor jullie!

Sharp Aquos R3

Wie waren er dan eerder? Asus met haar ROG phone in 2018 en opnieuw met de ROG Phone van 2019. Overigens werd die laatste ook tijdens de IFA gepresenteerd. Als het goed is, gebruikt Asus ook een Sharp display in haar Android smartphone. Echter richt de ROG phone zich exclusief op gamers terwijl de Sharp Aquos R3 er wat meer alledaags uitziet.

Dat Sharp iedere gebruiker probeert te pleasen merken we ook aan de ondersteuning voor draadloos laden. Hoe snel dit bij Sharp gaat is niet bekend, maar het is er wel.

Achterop het toestel zien we wel een stukje besparing. Sharp kiest voor een dual-camera opstelling. Deze legt 12,2 megapixel plaatsjes vast. Dat is niet enorm, maar met f/1.7 wel lekker lichtgevoelig. De camera krijgt een ProPix 2 co-processor mee. We zijn benieuwd naar de prestaties van deze combinatie.

Beschikbaarheid

De Sharp Aquos R3 is nu te koop voor €729.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.