IFA: Linedock is een wel heel bijzondere dock voor de MacBook Pro

Linedock Aansluitingen

Met de keuze van Apple om zo min mogelijk aansluitingen op een MacBook Pro te plaatsen, genereert het bedrijf een compleet nieuwe markt. Waar het gros van de fabrikanten universele USB-C hubs produceert, komt het Belgische Linedock met een waar dockingstation op maat.

Tijdens de IFA zullen de Belgen de nieuwe Linedock onthullen. De Linedock is een hub die naast, maar ook onder de Apple MacBook Pro geplaatst kan worden. Met de LineDock aangesloten, krijg je een enorme powerbank die jouw MacBook Pro volledig kan opladen. Leuk detail is dat Linedock hiervoor zelf de magnetische aansluiting terug brengt naar jouw MacBook Pro. Ze noemen dit de Linemag connector. Deze is niet alleen voor stroom, maar levert ook een 10Gb/s dataverbinding en 4K passthru.

Naast de powerbank, is er ruimte voor een SSD van maximaal 1TB voor extra opslagruimte en krijg je 9 extra aansluitingen.

  • 3x USB-C
  • 3x USB-A 3.0
  • 1x SD Card Reader
  • 1x HDMI
  • 1x MiniDisplay Port

Linedock in gebruik

Over de beeldaansluitingen kun je een extra monitor aansluiten. Deze kan op maximaal 4K worden aangestuurd. De aangesloten MacBook Pro wordt met maximaal 100 Watt opgeladen. Daarnaast kunnen ook andere gadgets via de USB poorten worden opgeladen.

Linedock introduceert ook een speciale sleeve. Daarin kun je de Linedock en MacBook Pro samen meenemen. Om beide aluminium apparaten te beschermen, is de binnenkant voorzien van microvezel. Naast de MacBook Pro 13”, passen ook de MacBook Air 13” en iPad Pro in deze sleeve.

Linedock Onderdelen

Vanaf januari 2020 start de verkoop van de Linedock 15” voor de Apple MacBook 15”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.