Logo GadgetGear.nl
Picture of Rajesh S. Chaitram
Rajesh S. Chaitram

IFA: LG G8X ThinQ met nieuwe LG Dual Screen-cover aangekondigd

Op IFA kondigde LG de G8X ThinQ en daarnaast de Dual Screen cover aan. De Dual Screen-cover moet een soort foldable phone form-factor bieden.

LG G8X ThinQ

De LG G8X ThinQ is uitgerust met een 6,4″ OLED display in 19,5:9 verhouding en een resolutie van 2,340 x 1,080 (403 PPI), waarvoor LG de feature toegepast heeft dat op basis van omgevingslicht het contrast aangepast wordt om de beelddetails te maximaliseren en de oogbelasting te verminderen.

Qua internals vinden we verder een Snapdragon 855, 6GB RAM, 128GB opslag en een accu met een capaciteit van 4000 mAh.  Camera’s gaan voor de G8X over een multi-camerasetup met de 32 MP front facing camera in een waterdruppel notch terwijl we achterop een 12 MP hoofdsensor vinden met een 13MP groothoekcamera.

Snelladen, draadloosladen, stereospeakers, IP68 water- en stofresistentie is het toestel eveneens mee uitgerust. Hèt unieke sellingpoint is echter wederom de koptelefoonaansluiting met 32-bits Hi-Fi Quad DAC waarmee de G8X uitgerust is, gestemd door Meridian Audio.

Dual Screen-cover

We zagen op het MWC in Barcelona al een dergelijke accessoire voor de LG V50, voor de G8X ThinQ zijn er de nodige verbeteringen aangebracht. Zo is er de toevoeging van een extra 2,1″ monochroom Cover Display waarmee gebruikers de tijd, datum, batterijniveau, notificaties en andere informatie op het Dual Screen in gesloten toestand kunnen zien. Daarnaast kan de G8X Dual Screen traploos versteld worden (vergelijkbaar met een laptop als het ware) waar de V50-versie slechts in twee hoeken gezet kan worden.

De connectie aan de G8X ThinQ werkt via de USB-C aansluiting van het toestel. Het display van de cover is feitelijk hetzelfde scherm als dat van de G8X, inclusief de notch, waar geen FFC in verwerkt is. Uiteraard kunnen apps naast elkaar draaien op beiden schermen, terwijl sommige apps hebben de mogelijkheid hebben gebruikt te maken van beiden schermen.

De LG G8XThinQ en LG Dual Screen komen beschikbaar in het vierde kwartaal van 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.