IFA: Europese lancering Sharp AQUOS R3 met 120 HZ-scherm en koptelefoonaansluiting

Sharp kondigde tijdens IFA de Europese release van de Sharp AQUOS R3 aan. In Japan is kwam het toestel in juni al uit. Op schermgebied biedt het toestel enkele onderscheidende zaken.

Sharp brengt de Aquos R3 met enkele unieke eigenschappen. Zo is het toestel uitgerust met een 6,2” ‘Pro IGZO reality’ display met een Quad HD+ resolutie van 3120 x 1440 pixels. Dankzij de mix van indium-gallium-zinc-oxide zou het scherm een zeer hoge reactiesnelheid hebben en een verversingssnelheid van 120Hz. Het scherm beschikt bovendien over HDR10, waarvan de weergave door de hoge helderheid overeind blijven, zelfs bij gebruik buitenshuis en in fel zonlicht. Tegelijkertijd zou het scherm energiezuinig zijn, waardoor de batterij langer mee gaat.

Qua audiovoorziening worden we vrolijk van het feit dat Sharp ervoor koos om nog een 3,5 mm koptelefoonaansluiting toe te passen. De AQUOS R3 beschikt verder over stereo speakers met Dolby Atmos.

Intern vinden we verder een Snapdragon 855, 6 GB RAM, en 128 GB opslag met de mogelijkheid deze uit te breiden via de microsd-slot. Sharp rust de Aquos R3 uit met een batterij van 3,200 mAh. Snelladen via USB-C wordt ondersteund, evenals draadloos laden (11W).

Voor de camera is gekozen voor een dual opstelling; een combinatie tussen een 12,2 MP-sensor met een F1.7 diafragma en optische beeldstabilisatie en een 20,1 MP secondaire camera met groothoeklens en een F2.4 diafragma. De front facing camera (‘selfiecamera’) betreft een 16,3 MP sensor met een F2.0 diafragma. De ProPix 2 co-processor zou zorgen voor een perfecte witbalans, helderheid en contrast en voorkomt wazige beelden door beeldstabilisatie.

De Sharp AQUOS R3 kan worden ontgrendeld met behulp van een vingerafdruksensor (waarvoor aan de onderzijde een soort tweede notch toegepast is) of met gezichtsontgrendeling. De afmetingen bedragen 156 x 74 x 8,9 mm, is IP68 gecertificeerd en het gewicht is 185 gram. Het toestel is vanaf half september te koop en heeft een adviesverkoopprijs van €729,-.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.