F(x)tec Pro1
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA: Eindelijk weer een qwerty smartphone, ditmaal van F(x)tec

De Nokia Communicator, de Psion, De HTC 7 Pro en natuurlijk de vele smartphones van BlackBerry. Ze werden geliefd onder het zakelijke publiek omdat ze beschikten over een fatsoenlijk toetsenbord. Het Britse F(x)tec onthulde tijdens Showstoppers haar Pro1. Een Android met toetsenbord.

De F(x)tec Pro1 richt zich op het middensegment. Het toestel draait op een Qualcomm Snapdragon 835 chipset die weliswaar te min is voor de vlaggenschip smartphones van Samsung, OnePlus en vele anderen, maar snel genoeg is voor iedereen die toch vooral productiviteit zoekt. Het toestel bevat een zeer nette 6GB LPDDR4 werkgeheugen en 128GB opslagruimte.

F(x)tec Pro1

Wanneer de F(x)tec Pro1 wordt opgen geschoven, komt het display meteen omhoog. Het komt in een hoek van 155 graden te staan. Hierdoor heb je meteen een prettige kijkhoek. Ook handig voor zakelijke gebruikers is de dual-sim optie. Mocht het gewenst zijn, kan in plaats van Android, ook Sailfish worden geïnstalleerd. Dat is een bekend Android alternatief uit Rusland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.