Huawei profileert zich steeds meer als een tech bedrijf dat haar best wilt doen de wereld te verbeteren. Onder anderen door handicaps weg te nemen. Waar dochtermerk Honor zich op de blinden en slechtzienden stort, stort Huawei zich op doven en slechthorenden.

Met StorySign kwam het merk afgelopen jaar al positief in het nieuws. Het lanceerde de app waarmee kinderboeken werden omgezet in gebarentaal. De app werd bovendien in Google Play geplaatst. Hierdoor werkte de app ook op non-Huawei Android smartphones.

Afgelopen week liet Huawei al zien dat StorySign zich ook op de doven en slechthorenden in de VS richtte. In totaal zijn er nu 52 boeken in 11 landen. Deze week voegt Huawei ondersteuning voor iOS aan StorySign toe. Bovendien heeft Huawei al $500.000 gedoneerd voor extra projecten om de geletterdheid van doven en slechthorenden te verbeteren.

Ook hier bij GadgetGear.nl zijn we druk bezig met het technisch verbeteren van onze website voor mensen met handicaps. Zo zijn wij druk bezig om onze website in 2020 te optimaliseren voor blinden en slechtzienden. Samen met het Nederlands, onafhankelijk website adviesbureau, ontwikkelt GadgetGear.nl hiervoor een nieuwe, toegankelijke website. Mede geïnspireerd door wat Huawei dochtermerk Honor momenteel doet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.