Herken de fake iPhone 11 review

iPhone 11

Het is weer zo ver, maar het lijkt niet zo erg als in voorgaande jaren. De iPhone 11 presentatie is geweest en tot grote ergernis van de professionele pers, zien we de term iPhone 11 review op verschillende sites opduiken. En als journalist heb je een neusje voor wat een echte review is en wat niet. Wij geven je de tips.

Hoe spot je de echte iPhone 11 review?

Voor de Nederlandse media begint Apple Nederland nu pas met het uitzetten van de samples onder de journalisten. Die hebben een weekje, misschien twee nodig. Zelfs in de VS zijn er nauwelijks sites die durven roepen een iPhone 11 review online te hebben. Hoewel we weten dat veel Amerikaanse media het toestel waarschijnlijk al wel onder NDA in bezit hebben.

Veel advertenties

Een tweede pijler is het aantal advertenties en affiliatie links rondom de review. Websites die opgetuigd zijn voor fake reviews zijn geoptimaliseerd om je naar een aankoop te sturen en daar een percentage op mee te pakken. Natuurlijk hebben wij ook links naar webshops. En ja, wij pakken ook een percentage mee op de verkoop. Echter leggen wij hier niet al teveel nadruk op in de teksten die we schrijven. Net als andere echte media dit doen.

Geen voorbeeld foto’s

Een andere indicator zijn de beelden bij een iPhone 11 review. Zie je foto’s van hoe de journalist het toestel in zijn of haar hand houdt of zijn het toch de standaard foto’s van Apple zelf? Zie je testfoto’s dan wel video’s die duidelijk zelf genomen zijn? Bij voorkeur in Nederland? Zo niet, hoe kan de reviewer dan een oordeel vellen over de camera kwaliteit?

Waarom is dit belangrijk?

Wanneer je op zoek gaat naar een Apple iPhone 11 review, wil je je goed laten informeren. Je wilt weten waarom je de bankpas trekt voor dit nieuwe vlaggenschip uit Californië. Laat je dan niet in de lure leggen door websites die enkel willen verdienen aan jouw aankoop. Wacht even rustig af tot websites als die van ons, maar ook die van vele Nederlandse collega’s, echte reviews online hebben staan. Dan weet je zeker dat je een verhaal leest dat jou informeert over hoe het product in het echt werkt.

Wat doet GadgetGear.nl aan fake reviews?

Niets. Dat kunnen wij niet, al brengen we het onderwerp graag onder de aandacht. Niet alleen bij de Apple iPhone 11 zijn fake reviews te vinden, maar bij veel meer producten.

Wel nemen we onze verantwoordelijkheid voor wat we schrijven. Hierin zijn we transparant. Zo plaatsen we tegenwoordig al onze content in de blockchain. Een idee van Web Wingmen dat gebaseerd is, op basis van de techniek en kunde van het Nederlandse WordProof. Met behulp van de techniek van WordProof worden al onze artikelen voorzien van een unieke code. Deze code wordt gegenereerd op basis van wat we voor jullie schrijven. Deze code is dus een soort digitale vingerafdruk. Die wordt vervolgens weer opgeslagen in de EOS blockchain. Iedere keer dat we teksten wijzigen, verandert de code. Je kunt bij ons altijd terugbladeren om de veranderingen in teksten te zien. Binnenkort lees je hier meer over.

Zo borgen we dat we staan voor wat we schrijven. Bij ons lees je een review over een apparaat dus echt pas nadat we het apparaat ook echt hebben getest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.