Dit is de Huawei Watch GT 2, twee weken zonder op te laden!

Huawei Watch GT 2

Ben je gek op smartwatches, maar wordt je gek van iedere dag dat ding opladen? Huawei opent de aanval op gebruikers van de Apple Watch en Android Wear. De nieuwe Huawei Watch GT 2 zou twee weken meekunnen op een enkele acculading.

LiteOS

De eerste accubesparing zit hem in het nieuwe LiteOS dat op de Huawei Watch GT2 draait. Waar analisten HarmonyOS hadden verwacht, is LiteOS echt gemaakt voor de smartwatch alsmede de nieuwe HiSilicon Kirin A1 chipset die erin zit. Samen leveren de twee langdurige prestaties zonder de accu leeg te trekken.

Het gevolg van LiteOS, is dat je eigenlijk geen apps op het klokje kunt installeren. Dit kon op de Huawei Watch GT ook al niet. Ik geef toe dat ik daar even van baalde, maar ik kwam er ook al snel achter dat ik mijn klokje alleen voor notificaties gebruikte. En dan was het bij de eerste Watch GT al fijn dat ik nog maar eens per week moest opladen.

HiSilicon Kirin A1 Processor

Door ook de ontwikkeling van de HiSilicon Kirin A1 processor in haar bezit te hebben, kunnen het besturingssysteem en de hardware optimaal op elkaar worden afgestemd. Het resultaat is dat de chipset twee keer energiezuiniger is dan de oude ARM Cortex-M7 chipset.

Met de nieuwe chipset, voorziet Huawei het klokje meteen van een nieuw bluetooth modem. Met BLE 5.1 ondersteuning is de verbinding extreem goed. Zo blijkt ook al uit de eerste tests die we in Nederland met de Watch GT 2 hebben verricht. Bovendien kun je nu draadloze oordopjes koppelen. Je kunt dus lekker gaan sporten en de smartphone thuislaten. Met de 4GB opslag zou je zo’n 150 tracks op het toestel kwijt kunnen.

Huawei Watch GT 2 Overzicht

Speaker en microfoon

De nieuwe Huawei Watch GT2 bevat nu een eigen microfoon en speaker. Hiermee kun je gesprekken voeren zonder in de buurt te zijn van jouw smartphone. Huawei geeft een afstand van 150 meter aan, maar dat is op basis van ideale omstandigheden.

Anti-Stress

Huawei voegt een nieuwe app aan de Watch GT 2. Het gaat om Huawei TruRelax. Een app met ademhalingsoefeningen. Daarmee moet je geholpen worden om te ontspannen. Hij laat ook zien wat jouw hartslag voor- en na de oefeningen is. Zo kun je de effectiviteit beoordelen.

Sporten

Ga je sporten, worden 15 sporten automatisch herkend. En ha, hij mag mee tijdens het zwemmen en zal ook dan jouw hartslag blijven meten. Ook bevat het klokje 13 running courses.

Display 46mm

Huawei heeft gekozen voor een HD OLED display in de Huawei Watch GT 2 46mm. Dit wordt beschermd met 3D Glas. Het display krijgt een always on modus, maar dan zal de accu wat minder lang meegaan.

Huawei Watch GT 2 46mm

In de verpakking van ons 46mm testexemplaar vonden we een fijne verrassing. Deze kwam met zowel een bruin-leveren band voor onder een pak als een zwarte siliconen band voor de sportievere outfit. En beiden staan het klokje waanzinnig goed. Donderdag pakten we hem uit en was de accu 69% geladen. Vandaag, maandag, is dat nog 49%. Wouw!

Display 42mm

Eleganter is de 42mm uitvoering van deze smartwatch. Met een dikte van 9.4mm is deze zeer plat. Deze uitvoering weegt nog maar 29 gram.

Huawei Watch GT 2 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Huawei Watch GT 2 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl