Apple onthult Apple Watch Series 5

Apple Watch

Apple heeft vandaag de Apple Watch Series 5 aangekondigd met het Always-on Retina-display dat altijd aan staat, zodat je eenvoudig de tijd en andere belangrijke informatie kunt zien zonder dat je op het display hoeft te tikken of je pols hoeft op te tillen.

Apple Watch is een essentieel onderdeel van het leven van mensen gaan uitmaken en met Apple Watch Series 5 en watchOS 6 doen we daar nog een schepje bovenop”, aldus Jeff Williams, COO van Apple. “Doordat de nieuwe hardware en de software naadloos samenwerken, kun je nog eenvoudiger actief bezig zijn, op de hoogte blijven en contact houden met de mensen die belangrijk voor je zijn.”

Apple maakt vaak mooie commercial, maar deze vinden we een echte topper!

Alles kunner

Met de nieuwe locatievoorzieningen, zoals een ingebouwd kompas en de actuele hoogte, kun je beter navigeren. Via Internationale noodoproep1 kun je direct vanaf je Apple Watch de hulpdiensten bellen in meer dan 150 landen, zonder dat je hiervoor een iPhone nodig hebt. Apple Watch Series 5 is verkrijgbaar in verschillende materialen: aluminium, roestvrij staal, keramiek en een splinternieuwe versie van titanium. In combinatie met watchOS 6 krijg je de inzichten die je nodig hebt om gezond en fit te blijven met nieuwe features als de Cyclus bijhouden-app, de Geluid-app en Activiteit-trends.

Always-on Retina-display

Apple Watch Series 5 heeft een innovatief nieuw display waarop de tijd en andere belangrijke informatie altijd zichtbaar is. Elke wijzerplaat is volledig geoptimaliseerd voor het nieuwe display en voor een langere batterijduur. Het display wordt gedimd als je je pols omlaag houdt en wordt met één tikje of door het optillen van je pols direct weer volledig verlicht. Voor deze feature is gebruikgemaakt van verschillende geavanceerde technologieën, zoals LTPO (Low Temperature Poly-silicon and Oxide-display), een displaydriver die extreem weinig stroom verbruikt, een efficiënt geïntegreerd circuit voor energiebeheer en een nieuwe omgevingslichtsensor. Door deze combinatie van innovatieve hardware en slimme software gaat de batterij van Apple Watch Series 5 tot 18 uur mee.2

Navigatie

De locatievoorzieningen op Apple Watch Series 5 zijn vernieuwd‏, waardoor navigeren nog eenvoudiger wordt. Met het nieuwe geïntegreerde kompas en de vernieuwde Kaarten-app kun je direct zien in welke richting je staat. Met de nieuwe Kompas-app kun je de richting, de helling, de breedte- en lengtegraad en de actuele hoogte zien. Je kunt zelfs een van de drie nieuwe Kompas-complicaties op je wijzerplaat zetten, zodat je je in één oogopslag kunt oriënteren.

Internationale noodoproep

Met het Cellular-model van Apple Watch Series 5 kun je dankzij Internationale noodoproep ook op reis snel de hulpdiensten inschakelen. Hierbij maakt het niet uit waar het device is gekocht en of het data-abonnement is geactiveerd. Deze functie werkt ook samen met valdetectie: als je valdetectie hebt ingeschakeld, wordt automatisch een noodoproep geplaatst als je Apple Watch detecteert dat je bent gevallen en wanneer je ongeveer een minuut niet hebt bewogen.

watchOS 6

watchOS 6 bevat nieuwe gezondheids- en fitnessfeatures, waaronder de nieuwe Cyclus bijhouden-app, waarin vrouwen belangrijke informatie over hun menstruatie kunnen vastleggen. Zo zie je wanneer je je volgende menstruatie kunt verwachten en wanneer je op je vruchtbaarst bent.3 De Geluid-app geeft je inzicht in het geluidsniveau bij bijvoorbeeld concerten en sportevenementen. Zo weet je wanneer je risico loopt op gehoorbeschadiging. Activiteit-trends op iPhone geeft je een beeld van je activiteitspatronen en vorderingen op de langere termijn. Daarnaast bevat watchOS 6 een aantal nieuwe dynamische wijzerplaten, zoals Meridian, Modulair compact en Zonnestand. Deze kun je eenvoudig aanpassen om snel je favoriete apps te openen.

Apple Watch Studio

Apple Watch-klanten kunnen nu voor het eerst genieten van een persoonlijke ervaring wanneer ze een Apple Watch Series 5 kopen in een Apple Store, via apple.com en in de Apple Store-app.4 In de nieuwe Apple Watch Studio kunnen ze namelijk zelf kiezen welke kastgrootte en welk bandje ze willen, en zo hun eigen unieke stijl creëren.5

Apple Watch-assortiment

Voor het eerst is Apple Watch nu ook verkrijgbaar in een titanium uitvoering. Titanium wordt vaak gebruikt voor horloges vanwege de uitstekende sterkte-gewichtverhouding en omdat het lichter is dan roestvrij staal. Het natuurlijke titanium is verkrijgbaar in twee schitterende geborstelde uitvoeringen. Dankzij het speciaal behandelde oppervlak blijft de kleur behouden en wordt vlekkerigheid voorkomen. Het spacezwarte titanium dankt zijn diepe kleur aan een speciale diamantachtige coating (DLC).

Naast de klassieke uitvoeringen, zoals de goudkleurige, zilverkleurige en spacezwarte roestvrijstalen kast, is Apple Watch Series 5 nu ook verkrijgbaar met een zilverkleurige, goudkleurige en spacegrijze kast van aluminium die helemaal is gemaakt van gerecycled aluminium (7000-serie). Vanaf later dit najaar is Apple Watch Series 5 ook verkrijgbaar in een krasbestendige kast van stijlvol wit keramiek. Er is bovendien een nieuw geweven sportbandje plus een hele rits bandjes in nieuwe kleuren die geschikt zijn voor alle Apple Watch-modellen.

Apple Watch Nike heeft een nieuwe wijzerplaat die is geïnspireerd op het klassieke Nike Windrunner-jack. Verder zijn het sportbandje van Nike en het reflecterende geweven sportbandje van Nike nu verkrijgbaar in nieuwe kleuren. Apple Watch Hermès is verkrijgbaar in nieuwe uitvoeringen, waaronder een vernieuwde versie van het vorig jaar uitgebrachte en populaire kleurenblokbandje dat nu is voorzien van een Della Cavalleria-print, en een versie met een geheel zwart bandje in combinatie met de exclusieve Hermès-wijzerplaat met verlooptinten.

Prijzen en verkrijgbaarheid

Apple Watch Series 5 (GPS) is verkrijgbaar vanaf €449 en Apple Watch Series 5 (GPS + Cellular) is verkrijgbaar vanaf €549. De populaire Series 3 (GPS) met ingebouwde gps, optische hartslagsensor en waterbestendigheid is voortaan al verkrijgbaar vanaf €229 en Series 3 (GPS + Cellular) vanaf €329.

Apple Watch Series 5 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Apple Watch Series 5 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl