Apple heeft iPadOS uitgebracht

De eerste duizenden Apple iPad’s zijn al aan het updaten geweest. De wereld maakt sinds gisteren kennis met het nieuwste besturingssysteem van Apple. Leek het er even op dat iOS en macOS op den duur zouden samenvloeien, presenteert het techbedrijf uit Cupertino nu iPadOS.

De update van iOS naar iPadOS staat klaar voor de iPad Pro, iPad Air 2, iPad Mini 4 en nieuwere iPad tablets van Apple uit die series. Opvallend is dat deze eerste release wel versienummer 13.1 meekrijgt. Daarmee loopt de nummering gelijk aan iOS, dat vandaag ook met versie 13.1 online ging.

Het grote verschil tussen de twee besturingssystemen is dat iPadOS specifieke functies voor tablets meekrijgt. Ook is de interface aangepast. Hierdoor passen meer apps op het display van een tablet en kun je nu widgets plaatsen, wat onder Android al jaren mogelijk is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram