De eerste duizenden Apple iPad’s zijn al aan het updaten geweest. De wereld maakt sinds gisteren kennis met het nieuwste besturingssysteem van Apple. Leek het er even op dat iOS en macOS op den duur zouden samenvloeien, presenteert het techbedrijf uit Cupertino nu iPadOS.

De update van iOS naar iPadOS staat klaar voor de iPad Pro, iPad Air 2, iPad Mini 4 en nieuwere iPad tablets van Apple uit die series. Opvallend is dat deze eerste release wel versienummer 13.1 meekrijgt. Daarmee loopt de nummering gelijk aan iOS, dat vandaag ook met versie 13.1 online ging.

Het grote verschil tussen de twee besturingssystemen is dat iPadOS specifieke functies voor tablets meekrijgt. Ook is de interface aangepast. Hierdoor passen meer apps op het display van een tablet en kun je nu widgets plaatsen, wat onder Android al jaren mogelijk is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.