Xiaomi was de eerste met een volledig display voorop haar smartphone. Het bedrijf zette daarmee de trend. Het Chinese bedrijf heeft met de Xiaomi Mi Mix Alpha een nieuwe trendzetter. Een smartphone met een display dat rondom loopt. Weer eens iets anders dan een smartphone die je moet opvouwen.

Met het nieuwe display claimt Xiaomi een screen-to-body ratio van 180.6%. Een nieuw record en ook een raar percentage. Dit komt doordat het display doorloopt over de randen en de achterkant van het toestel. Dit klinkt misschien wat nutteloos, maar eigenlijk is het heel slim.

Zo kunnen de randen van het toestel beter worden ingezet voor notificaties. Daarnaast ga je de camera aan de achterkant, nu ook voor jouw selfies en vlogs gebruiken. De camera preview komt dus mooi naast de lens te staan en dat is wel heel slim.

Xiaomi Mi Mix Alpha

Die camera is overigens ook een indrukwekkend verhaal. Xiaomi gaat als eerste voor 108 megapixels in de hoofdcamera. Ideaal voor iedereen die print op billboard formaat. Xiaomi zou deze beeldsensor samen met Samsung hebben ontwikkeld. Of deze beeldsensor ook in Samsung toestellen gaat komen, is nog onbekend. Naast de 108 megapixel main camera, krijg je ook nog een telelens en een macrolens. De megapixels van die lenzen zijn nog niet bekend.

Net als bij de Huawei Mate 30 Pro, pas je het volume nu aan via de rand van het display. Je tikt er een keertje op en daarna krijg je een bruikbare volume slider.

Het 5G toestel zal in december op de markt komen. Of dit ook buiten China zal zijn, is nog onbekend. De richtprijs voor deze smartphone zal rond de €2.500 gaan liggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.