Goed nieuws voor Apple gebruiker. Menig iPhone kan een paar gram lichter. T-Mobile neemt namelijk de eSIM in gebruik. Een elektronische SIM die simpelweg wordt gedownload.

‘Vroegâh’ maakten ze in de VS gebruik van het CDMA netwerk, waar wij in de EU gebruik maakten van de GSM standaard. Onderdeel van CMDA, was dat die standaard geen SIM kaart nodig had. Het toestel werd dan op jouw abonnement geactiveerd door de provider. Die toestellen konden ook niet op een andere provider gebruikt worden. Met de eSIM herintroduceerde Apple enige tijd geleden het idee om zonder SIM kaart te gaan werken.

Inmiddels is Apple niet langer de enige die de eSIM ondersteund. Ook de Google Pixel smartphones maken gebruik van eSIM. Echter ondersteund T-Mobile die niet officieel. Mogelijk omdat die toestellen niet in Nederland worden verkocht.

Hoewel de eSIM geen fysiek dingetje is, kost een eSIM €5,09.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.