Shazam! Blu-Ray
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Shazam! (Blu-Ray)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Lekker uniek verhaal
  • Veel humor
  • Goed vormgegeven
  • Geschikt voor (bijna) het hele gezin

THE BAD

Hij was ooit, de enige echte Captain Marvel, maar dan van DC Comics. Er was een rechtszaak voor nodig om de naam van de superheld aan te laten passen naar Shazam! Daarmee was 2019 stiekem het jaar waarin we twee Captain Marvels voor onze snoet kregen 😉

Wanneer je de cover van Shazam ziet, weet je al meteen hoe de vlag aan de stok hangt. Na alle rauwe superheldenfilms die we van DC hebben gekregen, mag het wat luchtiger. Het rauwe realisme wordt keihard de deur uit getrapt voor een superheldenfilm die niet alleen leuk is voor volwassenen, maar ook veel tieners enorm zal aanspreken.

Nee, bij Shazam! wordt zelfs geen moeite gedaan om het pak van de superheld ook maar enigszins stoer te maken. De enorme LED verlichte bliksemschicht op zijn borst. De cape die van een gordijn lijkt te zijn gemaakt. Dit is een superheld uit de begindagen, overgeheveld naar de wereld anno nu. Heerlijk!

Misschien is het zelfs een beetje DC meets Harry Potter. Zover ik weet (maar mijn superheldenkennis is niet heel groot), is Shazam! de enige superheld die echt magische krachten heeft. Je weet wel, krachten die uit toch vooral uit toverstokjes en spreuken komen. Dat is misschien ook waarom DC heeft gekozen voor een veel luchtiger film. Een film vol grappen en satire, maar wel met een echte badguy en een handvol bijna bijbelse monsters.

Hoewel de badguy weinig achtergrond met zich meebrengt, is dat misschien wel waarom Shazam! zo goed werkt. Het gaat namelijk echt over de tiener die met de uitspraak Shazam! in de magische superheld veranderd. Maar stiekem een broekpoeperd is wanneer hij zijn rivaal voor het eerst ontmoet. Nee, hij gaat het gevecht liever niet aan… maar zal wel moeten.

Extra’s

Shazam! zit bommetjevol leuke extra’s. De leukste bonus is Superhero Hooky. Gewoon een leuke motion comic waarin nog een Shazam!-achtige held wordt gepresenteerd. Natuurlijk zijn er veel verwijderde scenes, maar we krijgen ook een blik achter de schermen bij de audities voor de film en natuurlijk het achtergrondverhaal van de superheld.ac

Conclusie: Shazam! op Blu-Ray

Shazam! is misschien wel de grootste verrassing die DC Comics ons dit jaar kon brengen. Luchtig en leuk. Een superheld van vroeger die worstelt met het tienerbestaan van nu. En ja, natuurlijk is er hier en daar een knipoog naar de verhalen van Batman en Superman, maar Shazam! is gewoon even heerlijk anders.

Shazam kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.