Review: Ewent Play PL3301 RGB Gaming Muis

Ewent Play PL3301 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Met een prijskaartje van rond de twee tientjes in menig webwinkel, kost de Ewent Play PL3301 RGB Gaming Muis wel heel weinig voor een gamingmuis. Het blijkt te kunnen.

Unboxing

Ewent verpakt haar RGB Gaming Mouse erg handig. Namelijk in een doos die in de winkel open kan. Zo kun je de doos neerleggen en even voelen of de muis lekker in je hand ligt. Daar houden we van! In de doos vindt je;

  • De Ewent Play PL3301 RGB Gaming Muis
  • Documentatie

Design

Qua ontwerp is de Ewent Play PL3301 RGB Gaming Muis geen heel opvallende gaming muis. Er is vooral heel veel ruimte gelaten voor de RGB verlichting. Zelfs het kleine logo, wordt met 4 kleuren LED’s verlicht. Ook de contouren zijn goed uitgelicht door Ewent. Ik kan me voorstellen dat veel startende gamers gaan genieten van de lichtshow.

Waar duurdere muizen qua verlichting worden aangestuurd vanuit de PC, is dit bij Ewent niet het geval. Alle animaties van de verlichting zitten in de muis. Krijgt de muis stroom, zal de verlichting branden. Met de twee knoppen bovenop de muis pas je de verlichting aan.

Ondanks het lage prijskaartje, heeft Ewent deze muis ook nog een nylon omhulde kabel meegegeven. Deze heeft minder frictie op het bureau waardoor deze gemakkelijker zal bewegen.

De Ewent Play PL3301 RGB Gaming Muis is er alleen voor rechtshandige gamers. De kabel is 150cm lang en de muis is met 130 gram qua gewicht een echte middenklasser.

Prestaties

Met een 4.800DPI optische sensor ligt de optische sensor in deze gamingmuis nog ver achter op die van bijvoorbeeld een Razer Viper. Maar het prijsverschil is dan ook waanzinnig. Daarbij komt dat het vooral de echt ervaren gamers zijn die zich ‘misschien’ aan deze lagere resolutie zullen storen.

Met de DPI knoppen bovenop de muis, kun je tussen de DPI niveaus van de muis schakelen. Deze lopen van 1.200 naar 2.400, 3.200 en 4.800. Ideaal om wanneer je even gaat sniperen en net die extra precisie nodig hebt voor een headshot. Of wanneer je pixel-perfect wilt werken in Photoshop.

De knoppen van de muis zijn mechanisch en klikken lekker weg. Tijdens mijn gaming sessies registreerden ze de kliks op tijd en er was geen spraken van het onterecht meten van een klik. Prima dus.

Ewent Play PL3301 RGB Gaming Muis Verlichting

Conclusie Ewent Play PL3301

De Ewent Play PL3301 RGB Gaming Muis is een gaming muis voor weinig. Geen management software op de PC en geen bizar hoge optische resoluties. Gewoon een muis waar menig beginnende gamer echt wel gelukkig van wordt, maar waarbij de pro gamer toch even door moet sparen. Ja, wij vinden dit gewoon een heel goede muis.

Ewent Play PL3301 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Overzichtelijke muis
  • Geen geklooi met software
  • Optische sensor is goed genoeg
  • Veel LED's
  • Plug & Play

THE BAD

  • Verlichting is in het begin wat lastig om te schakelen
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram