Alita: Battle Angel
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Alita: Battle Angel (3D en 4K Blu-Ray)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Mooi
  • Spannend
  • Goed gecast
  • Lekker verhaal
  • Fantastiche afwerking

THE BAD

Na Avatar heeft James Camaron zich opnieuw op een grafisch overdonderend megaproject mogen storten. Met Alita: Battle Anger stort de regisseur een nieuwe distopische wereld over ons heen waarbij we niet kunnen wachten op deel 2.

Alita: Battle Angel stort ons in een na-oorlogse wereld. Aarde en haar Mars kolonie zijn in gevecht geraakt. Daarbij heeft het grotendeels verloren van het technologisch superieure Mars. Een wereld waarbij het gros van de inwoners gedeeltelijk of helemaal een robot is. Een wereld waar de term Cyborg normaal is en een gewelddadig potje Roboball volkssport nummer 1 is geworden.

Boven de stad waar het verhaal speelt, zweeft nog een stad. De enige overgebleven, naoorlogse, zwevende stad. Inwoners van de benedenstad denken dat het boven beter is. Ze hebben er alles voor over om naar boven te mogen.

In die wereld, wordt Alita (Rosa Salazar) gevonden door Dr. Dyson Ido (Christoph Waltz). De twee weten vrijwel niets van hoe Alita op een vuilstort van de zwevende stad terechtgekomen is. Het is Vector (Mahershala), die ook de baas van de Roboball spelen is, die bepaald wie naar boven mag en hoe…

Dr. Dyson Ido staat binnen de stad bekend als cyborg dokter. Hij lapt de halve stad op. Hoe hij aan geld komt, weet niemand. De medemens oplappen is voor hem belangrijker dan geld verdienen aan de hulpbehoevende medemens. Hij probeert Alita op te voeden als de dochter die hij lang geleden verloren is, maar Alita blijkt al snel een echte tiener. Een tiener die de jongens en het echte avontuur probeert op te zoeken. Tot ze er achter komt wat haar afkomst is en hoe de wereld echt in elkaar zit.

3D en 4K

Bijzonder is de verpakking van Alita: Battle Angel die wij ontvingen. Er is gekozen voor een heuse combi verpakking. De filmliefhebber hoeft niet langer te kiezen. Je kunt de film in 4K en 3D kijken. FOX verkoopt Alite: Battle Angel namelijk in een combiverpakking met de 3D, 4K en reguliere Blu-Ray.

Wat meteen opvalt wanneer je in 3D kijkt, is hoe deze film geoptimaliseerd is in 3D. Zelfs de snelle scenes lopen vloeiend over mijn Epson projector. Vloeiender dan hoe ik de film in de bioscoop heb ervaren… whoops. De 4K film is afgewerkt in HDR+. Biedt jouw TV hier ondersteuning voor, kun je dus rekenen op veel diepere kleuren en contrasten. Ik heb de film ook in 4K gekeken en krijg echt het idee dat Alita het maximale uit mijn TV heeft proberen te halen.

Extra’s

De extra’s staan toch vooral op de reguliere Blu-Ray schijf geperst. Daarbij zien we onder anderen hoe de originele Manga comic is omgezet naar deze blockbuster. We leren meer over de wereld van Alita, over het spel Motorball en krijgen de reguliere extra’s voor onze kiezen. Denk aan verwijderde scenes etc.

Conclusie: Alita Battle Angel

De wereld van Alita: Battle Angel is grafisch overdonderend en complex. Het kost dan ook wat tijd om de bezoeker deze wereld met haar markante karakters te leren kennen. Zoveel dat, wanneer het verhaal lekker op gang is, de film alweer is afgelopen. De eerste twee uur Alita zitten er op en laten je smachtend achter naar meer.

Alita Battle Angel kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.