Opnieuw kinderarbeid bij Apple Fabrikant Foxconn, ditmaal voor Amazon

Trump gaf onlangs al aan dat het tijd wordt dat Apple haar productie uit China weghaalt. Misschien moet Amazon deze stap nu ook overwegen nu er opnieuw een kinderarbeid schandaal is in de fabriek die o.a. deze twee merken gebruiken.

Kinderhandjes voor Alexa

The Guardian ontdekte in documenten van Foxconn, dat de fabrikant honderden schoolkinderen aan haar productielijnen heeft gezet. Ditmaal niet voor Apple producten, maar voor de Echo speakers en Kindle eReaders van Amazon. Daarbij moesten de kinderen overuren draaien, maar ook nachtdiensten. Daarbij overtreedt de fabrikant ook de eigen Chinese wetgeving met betrekking tot kinderarbeid.

Foxconn haalde de kinderen uit het de omgeving van het Chinese Hengyang. Ze werden als stage aan de lopende band geplaatst. Docenten van de kinderen werden beloond door Foxconn, wanneer deze kinderen aan de fabriek leverden en om kinderen overuren te laten accepteren. Er zouden meer dan 1.000 kinderen van tussen de 16 en 18 jaar aan het werk zijn gezet.

Foxconn zegt actie te hebben ondernomen. Er zou extra controle komen op de werkomgeving van de kinderen. Daarbij zouden kinderen niet meer mogen overwerken. Ook de nachtdiensten zouden worden geschrapt voor kinderen.

Kinderhandjes voor Apple

Het is niet de eerste keer dat Foxconn de fout in gaat met kinderarbeid. In 2016 gaf fabrikant Foxconn al toe kinderen vanaf 14 jaar aan de productielijnen te hebben gezet. In China mogen kinderen onder de 16 helemaal niet werken. Ook toen werden kinderen vanuit scholen naar de fabrieken van Foxconn gestuurd, zo meldde het AD destijds. In diezelfde fabriek ging het in 2012 ook al mis met kinderarbeid aldus Tweakers.net.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dennis van Dijk

Dennis van Dijk